Coronavirus. Ministerul Sănătăţii ar putea extinde sistemul de monitorizare la distanţă, unic în Europa, de la Centrul Caraiman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monitoarele arată datele transmise în timpi reali
Monitoarele arată datele transmise în timpi reali

Centrul Caraiman,de Telemedicină din sectorul 1 al Capitalei are singurul sistem modern de monitorizare al bolnavilor prin intermediul unor holtere. Specialiştii centrului inaugurat recent de primarul Dan Tudorache pot vedea în timp real parametrii biologici cum sunt tensiunea arterială sau temperatura corpului.

Centrul de Telemedicină  este singurul din Europa care are capacitatea de a monitoriza de la distanţă pacienţi suspecţi de infectarea cu coronavirus, aflaţi în carantină la domiciliu.

”Medicii specialişti au ajuns la concluzia că holterele pe care le folosim la Centru furnizează exact parametrii urmăriţi în monitorizarea pacienţilor suspecţi de infectarea cu coronavirus: temperatură, frecvenţă respiratorie, saturaţie de oxigen, tensiune arterială şi EKG. Urmărind continuu evoluţia acestor parametri, se poate determina dacă suspiciunea de infectare cu coronavirus se confirmă sau nu.

Ministerul Sănătăţii şi-a manifestat deja interesul pe acest subiect şi voi avea o întâlnire cu ministrul pentru a căuta posibilităţi de extindere la nivel naţional”, a anunţat primarul Dan Tudorache.

Practic, telemedicina îl ajută pe pacient să nu stea internat în spital doar pentru monitorizarea stării de sănătate, acesta fiind analizat de la distanţă.

Datele trimise de holtere ajung la centru unde sunt afişate pe monitoare operatorilor. Ulterior, doctorii pot lua o decizie privindu-l pe cel bolnav.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite