Copiii arşi marţi cu ulei încins, după ce o tânără de 17 ani a aruncat tigaia pe uşă, sunt în stare stabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi copii arşi cu ulei în cursul zilei de ieri, după ce o tânără de 17 ani din Capitală a aruncat o tigaie cu ulei încins pe uşă sunt în stare stabilă, potrivit purtătorului de cuvânt de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Cu toate acestea, fetiţa, în vârstă de un an şi opt luni, are arsuri profunde şi necesită mai multe intervenţii chirurgicale, a adăugat medicul Raluca Alexandru.

„Copiii sunt în stare stabilă, dar arsurile suferite de fetiţă sunt mult mai grave. Este arsură profundă pe tot trunchiul, jumătate de faţă şi o mână. Copila trebuie supusă unor multiple intervenţii chirurgicale”, a spus medicul.

În opinia acesteia, fetiţa ar putea să rămână cu sechele.

Cei doi copii - o fetiţă de un an şi opt luni şi un băieţel de un an şi două luni - au fost arşi, marţi după-amiază, de uleiul încins aruncat dintr-o tigaie de o tânără de 17 ani. În urma incidentului, au suferit arsuri şi trei adulţi.

Potrivit oficialilor din Poliţia Capitalei, marţi, la ora 12.58, la numărul de urgenţă 112 s-a primit un apel prin care s-a semnalat că într-o curte de pe strada Obolului din sectorul 4 este bătut un bărbat.

Şase persoane, transportate de urgenţă la spitale din Capitală

Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au constatat însă că, în afara bărbatului lovit, în curte erau alte cinci persoane care fuseseră arse cu ulei încins şi care aveau nevoie urgentă de intervenţia medicilor.

Conform poliţiştilor, în imobilul respectiv locuiesc mai multe persoane care, la ora incidentului, se aflau în curte. Din primele cercetări a reieşit că, la scurt timp după ce un bărbat a fost agresat, o adolescentă în vârstă de 17 ani a intrat în casă şi a observat, pe aragaz, o tigaie cu ulei care luase foc. Aceasta a luat tigaia şi ar fi aruncat-o în curte, la întâmplare. Uleiul încins a rănit cinci persoane, printre care doi copii şi tânăra de 17 ani.

„Femeia a pus să facă mâncare, a uitat tigaia încinsă pe foc şi când a început să iasă fum, s-a speriat şi aruncat tigaia pe uşă, stropind cu ulei ars persoanele care erau în curte”, au explicat surse din Poliţie pentru adevarul.ro.

Patru dintre răniţi au arsuri grave. „Şase persoane au fost rănite. Este vorba de cinci arşi, patru sunt grav răniţi, doi adulţi care au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală şi doi copii, care au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti”, a explicat reprezentanta serviciului SMURD.

Potrivit aceleiaşi surse, o a cincea persoană a fost trimisă la Spitalul Bagdasar, în timp ce a şasea persoană, care are doar contuzii, a fost transportată la Spitalul Sfântul Ioan.

Alţi doi bărbaţi care păreau să aibă urme de lovituri, au refuzat internarea, au mai spus poliţiştii.

Pe aceeaşi temă:

Cinci victime arse cu ulei încins în zona Obor din Capitală după ce o tânără a aruncat tigaia pe uşă, rănindu-le

Scandal în zona Obor din Capitală, unde şase persoane au fost rănite, cinci dintre victime suferind arsuri şi fiind transportate la spitale de specialitate din Capitală. Printre victime se află şi doi copii. Potrivit unor surse din Poliţie, o tânără de 17 ani ar fi aruncat cu o tigaie cu ulei încins pe uşă, încercând să evite un incendiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite