Controale de amploare în spitalele publice şi în cele private. Ministerul Sănătăţii suspectează că sunt raportări false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale de amploare în spitale, demarate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor FOTO Adevărul
Controale de amploare în spitale, demarate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor FOTO Adevărul

Spitalele publice şi cele private sunt supuse unor controale ample făcute de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor, care au dovezi că se fac raportări false. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Săntătăţii, Sorina Pintea.

Concret, oficialul a recunoscut că în Sănătate se fură în continuare destul de mult, motiv pentru care a şi fost nevoie de un asemenea control, a precizat Pintea la postul de televiziune B1 TV. 

„Am început un control comun cu Ministerul Finanţelor, pentru că sunt şi în spitalele publice, şi în spitalele private raportări false, sunt decontări duble la spitalele private. Vă daţi seama că nu începeam acest control sau nu propuneam MF să facem un control dacă nu aveam nişte date certe. Nu am vrut să fac public acest lucru, pentru că mi se pare normal să verific nişte lucruri care pot să afecteze financiar sistemul”, a declarat ministrul Sănătăţii. 

Potrivit Sorinei Pintea, în sistemul de sănătate s-au făcut progrese foarte mari în ultimii ani, dar ceea ce se întâmplă în anumite zone „ne afectează şi ne pune pe gânduri”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite