Cod portocaliu de furtuni pentru patru judeţe din ţară, în timp ce alte 14 se află sub Cod galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o vaertizare de Cod portocaliu de furtună FOTO Shutterstock
ANM a emis o vaertizare de Cod portocaliu de furtună FOTO Shutterstock

Patru judeţe din ţară se află, de joi şi până vineri, sub Cod portocaliu de furtuni, în timp ce alte 14 judeţe se află sub Cod galben. Mai mult, în sudul şi sud-vestul ţării vor fi rafale puternice de vânt.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de joi, ora 20.00, şi până vineri, ora 10.00, va fi valabilă o avertizare de Cod portocaliu de furtuni emis pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş şi pentru zona de munte a judeţului Dâmboviţa. 

Va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor depăşi local 50 de litri pe metru pătrat şi izolat 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, în intervalul 10 septembrie, ora 16.00 – 11 septembrie, ora 16.00, ploile se vor intensifica şi extinde în Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă, pentru aceste regiuni fiind emisă o avertizare de Cod galben. 

Vor fi mai ales averse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25 - 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

În sudul şi sud-vestul teritoriului vântul va avea intensificări, cu viteze de 50 - 55 de kilometri pe oră, iar în sudul Banatului şi pe crestele montane se vor depăşi temporar 70 de kilometri pe oră.

Atenţionarea Cod galben de furtuni vizează judeţele Timiş, Caraş-Severin, Meheinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Gorj, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

image

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe două săptămâni: temperaturi oscilante şi ploi izolate şi slabe

Administraţia Naţională a emis prognoza meteo valabilă pe următoarele două săptămâni (7 – 20 septembrie), potrivit căreia până pe 12 septembrie vremea va fi mai răcoroasă, însă după această dată se va încălzi, urmând ca după 18 septembrie să scadă din nou şi să se situeze în jurul valorilor normale.

Cum va fi vremea în toamna aceasta. Temperaturi mai mari decât mediile normale ale perioadei

Cum va fi vremea în toamna aceasta. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în această toamnă vom avea parte de temperaturi peste medie în cea mai mare parte a ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite