Cod galben de ninsori în zonele montane din mai multe judeţe. Harta regiunilor afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: pixabay Jerzy Gorecki
Foto: pixabay Jerzy Gorecki

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, vineri, informarea meteorologică de vreme rea, ce vizează precipitaţii în cea mai parte a ţării, până la ora 20:00. De asemenea, meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori la munte,  unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Astfel, potrivit ANM, vineri, de la ora 11.00 a intrat în vigoare o informare meteorologică de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ, care va fi valabilă până seara, la ora 20.00. Astfel în cea mai mare parte a zonei montane şi în Transilvania va continua să ningă. De asemenea, şi în Moldova, în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 l/mp. 

De asemenea, în acelaşi interval este în vigoare şi o atenţionare meteo cod galben potrivit căreia, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în Munţii Apuseni, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent deja depus.

Judeţele vizate sunt: Alba,  Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău , Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

meteo foto ANM
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite