Cod galben de ninsori şi ploi emis pentru 19 judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe judeţe din nordul şi estul ţării se află luni, până la ora 18.00, sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori şi vânt. De asemenea, până luni seara, este în vigoare o avertizare de Cod galben de inundaţii.

Potrivit unei noi avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), luni, până la ora 18.00, va ploua pe arii extinse în estul şi sud-estul ţării, unde local cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat, iar în sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea izolat 40 de litri pe metru pătrat.

În nordul Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori şi condiţii de polei. În nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55 - 65 de kilometri pe oră în estul Munteniei şi în Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri pe oră.

Cod galben de inundaţii

Totodată, până luni, în cele 19 judeţe din estul, centrul şi sud-estul ţării, care se află sub atenţionare cod galben de inundaţii sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Astfel, MAI a cerut autorităţilor din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Bacău, Tulcea şi Constanţa să monitorizeze permanent cursurile de apă aflate sub atenţionare şi să informeze din timp populaţia în legătură cu riscul producerii unor viituri.

Două judeţe au fost sub Cod portocaliu de ninsori

Judeţele Suceava şi Neamţ au fost duminică sub Cod portocaliu de ninsori. În cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni, în judeţâul Suceava au fost înregistrate mai multe avarii la reţeaua electrică a căii ferate din cauza copacilor căzuţi pe fire.

Tot din cauza ninsorilor şi vântului, în judeţ alimentarea cu energie electrică a fost afectată în 32 de localităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite