Cinci copii din Argeş, internaţi la Marie Curie. Trei sunt diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic. În spitalele din Argeş se află 41 de micuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această perioadă, Spitalul „Marie Curie” a tratat 14 copii diagnosticaţi cu SHU FOTO Mediafax
În această perioadă, Spitalul „Marie Curie” a tratat 14 copii diagnosticaţi cu SHU FOTO Mediafax

Trei copii din judeţul Argeş, diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, mai sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. În ultimele 48 de ore însă au mai fost transferaţi în Bucureşti încă doi copii care au boală diareică acută. Micuţii au fost aduşi tot din Argeş. În acelaşi timp, nouă copii cu probleme digestive au ajuns, de sâmbătă până duminică, în spitalele din Argeş.

Potrivit unui comunicat emis duminică de Ministerul Sănătăţii, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internaţi trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU). 

Toţi trei sunt internaţi în secţia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceştia sunt supuşi procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluţie favorabilă.

Ministerul Sănătăţii precizează că în ultimele 48 de ore  au fost internaţi în Spitalul „Marie Curie” doi copii transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, Argeş. La niciunul dintre cei doi copii nu s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic (SHU).

Mai mult,în cazul copilului căruia i s-a depistat în spitalul argeşean verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie. Cei doi copii au o stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută.

„În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un număr de 14 copii, 8 dintre aceştia fiind vindecaţi şi externaţi”, precizează sursa citat.

41 de copii internaţi în Argeş

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Prefectura Argeş, dacă sâmbătă erau internaţi 32 de copii cu probleme digestive, duminică numărul acestora a ajuns la 41. Din cei 41 de copii cu probleme digestive internaţi, 33 sunt mai mici de doi ani.

Cei mai mulţi - 32 - se află internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti, patru copii primesc îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, secţia boli infecţioase, alţi patru sunt internaţi la Spitalul Municipal Câmpulung, iar unul este internat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

Specialiştii ministerului recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite