Cei doi îngeri înecaţi au fost conduşi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius şi Alexandra au fost înmormântaţi în aceeaşi zi
Flavius şi Alexandra au fost înmormântaţi în aceeaşi zi

Zi tristă pentru două mame în al căror suflet nu va mai fi niciodată primăvară şi pentru tânărul de doar 17 ani care şi-a pierdut ambii fraţi. Alexandra (3 ani) şi Flavius (15 ani), copiii care şi-au găsit tragicul sfârşit în adâncurile Lacului Tarniţa, fiind ucişi de propriul tată, au fost conduşi, luni, pe ultimul drum.

Mama fetiţei, secată de durere

Alexandra a fost înmormântată la Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Capela în care a fost depus, încă de sâmbătă, micuţul sicriu alb, a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-şi ia rămas-bun de la copilaş. Mama fetiţei, Klaudia Nagy (30 de ani), şi-a ţinut toată slujba ochii închişi. Femeia strângea puternic în braţe un ursuleţ alb de pluş, care a aparţinut micuţei. Părea că până şi lacrimile i-au secat de atâta durere. Sora ei a fost cea care a
susţinut-o în drum spre mormânt.

Alături de familie, colegi şi prieteni ai mamei Alexandrei, la înmormântare au participat şi mulţi clujeni care au ţinut să o conducă pe micuţă pe ultimul drum. „Şi eu am o fetiţă de vârsta Alexandrei. Aşa ceva e de neconceput! Nu aş fi fost împăcată dacă nu aş fi venit azi la înmormântare", a declarat Mariana Stroie (37 de ani), o clujeancă care s-a rugat la sicriul copilei înecate în Tarniţa. „Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să nu ne dea niciodată asemenea încercări. Sufletul micuţei Alexandra a urcat la Dumnezeu precum o văpaie de foc", a spus unul dintre preoţii care au oficiat slujba de înmormântare.

Două ore mai târziu, într-un sat uitat de lume din judeţul Cluj, Berindu, sătenii s-au adunat la biserică pentru a-i fi alături Rodicăi Lăpuşte, mama lui Flavius.
Preotul clujean Dorin Păcurar, care a ţinut slujba alături de cel din Berind, s-a rugat pentru sufletul băiatului, dar şi pentru ca Cel de Sus să le dea putere pentru a trece peste imensa durere  a celor care au rămas să-l plângă pe Flavius. „Poate că a fost mai bine aşa, Dumnezeu le orânduieşte pe toate. Poate chinurile acestei greu încercate mame au fost curmate, luând acest suflet nevinovat la Ceruri", a spus preotul.

Mama nu a renunţat niciodată la credinţă

Păcurar a mai povestit despre drama Rodicăi Lăpuşte, o femeie credincioasă, care se trage dintr-o familie de preoţi.  „Nu era uşor. La 15 ani, înalt precum mama lui, Flavius avea nevoie de mult ajutor. Din cauza deficienţelor, mama lui îl ducea în braţe prin casă, îl spăla, îl îmbrăca. În fiecare vineri mergea la mănăstiri pentru a căuta ajutor pentru problemele fiului ei. În ciuda greutăţilor, nu a renunţat niciodată la credinţa în Dumnezeu", a completat Dorin Păcurar.

"Dumnezeu le orânduieşte pe toate. Poate, chinurile acestei greu încercate mame au fost curmate, luând acest suflet nevinovat la Ceruri.''
Dorin Păcurar preot

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite