Ce spune Spitalul Judeţean Ilfov despre decesul cântăreţei Gabi Luncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gabi lunca

Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă a murit vineri seara, răpusă de coronavirus. Artista avea 82 de ani, iar după deces reprezentanţii Spitalului Judeţean Ilfov a făcut mai multe precizări legate de internarea sa.

Gabi Luncă a fost internată pe 13 martie la Spitalul Judeţean Ilfov cu o formă severă de COVID-19. Artista avea o afectare pulmonară de peste 90%. şi a fost intubată. Decesul a fost constatat vineri, 2 aprilie, la ora 20.50. Spitalul a respectat procedura şi, la două ore de la deces, corpul artistei a fostpregătit pentru a fi preluat de familie, conform normelor în vigoare pentru COVID-19. În acest moment, unitatea medicală aşteaptă să o predea familiei. 

Reprezentanţii spitalului mai spun că trupul neînsufleţit va mai putea rămâne în unitate medicală până luni, în cazul în care familia nu este pregătită să îl preia. 

„Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru şi admisă în STI în 14.03 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluţie trenantă şi necesar de ventilaţie mecanică iniţial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar. Ulterior a dezvoltat disfuncţie multiplă de organ şi a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecţii asosiate actului medical, secreţia traheală a fost negativă la intubaţie. S-a ţinut legătura cu familia şi a fost informată permanent de starea pacientei.” , au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean Ilfov, potrivit Antena 3.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite