Călin Stoia a părăsit penitenciarul Târgu Mureş, după ce a fost pus în liberate de ÎCCJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Călin Mihai Stoia, judecat pentru acte de corupţie, a părăsit vineri seara, în jurul orei 22.15, Penitenciarul din Târgu Mureş după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis eliberarea sa sub control judiciar, în urma recursului formulat de avocaţii acestuia împotriva hotărârii Curţii de Apel Târgu Mureş.

La ieşirea din penitenciar, Călin Mihai Stoia a declarat ziariştilor că nu trebuia să fie arestat şi că regretă că nu a fost eliberat şi fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, împreună cu care sunt judecaţi pentru acte de corupţie, informează Agerpres.

"Era normal(să fie eliberat -n.r.). Nu vedeţi ce e în ţara asta? Mă bucur foarte mult, îmi pare rău că nu e şi primarul. Nu aveam nici eu, nici el ce să căutăm în puşcărie. Abuzurile DNA-ului, dar o să se termine...Deocamdată îmi văd de familie şi o să fac conferinţă de presă când o să fiu în stare. Sunt mult prea stresat la ora actuală ca să pot spune ceva', a declarat Stoia jurnaliştilor.

Acesta a urat celor prezenţi Sărbători Fericite şi a rugat-o pe prietena lui să urce la volan, pentru a pleca spre Cluj Napoca.

Înainte de ieşirea din penitenciar a lui Stoia, prietena acestuia a spus jurnaliştilor că eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri este cel mai frumos cadou pe care putea să îl aibă de Paşti şi că vor petrece sărbătoarea în iubire şi fericire.

Fostul primar din Cluj Napoca, Sorin Apostu, va rămâne în arest preventiv.

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât, în data de 4 aprilie, că fostul primar din Cluj Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri, Călin Mihai Stoia vor rămâne în arest preventiv, respingând ca nefondată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii acestora.

În pledoaria lor la cererea de eliberare sub control judiciar formulată la Curtea de Apel Târgu Mureş, avocaţii lui Călin Mihai Stoia au invocat faptul eliberarea acestuia s-ar justifica întrucât faptele care i se impută sunt nonviolente, că în afara infracţiunii de dare de mită, infracţiunea de spălare de bani şi cea de fals în înscrisuri de care este acuzat ar fi doar "presupuneri", întrucât nu ar exista probe în acest sens şi, în plus, arestul preventiv trebui să aibă o durată rezonabilă.

În acest dosar au mai fost trimise în judecată stare de libertate Monica Undina Apostu, soţia fostului primar, Aspazia Droniuc, care are şi calitatea de denunţător.

Dosarul nr. 1767/33/2011 a fost strămutat de la Curtea de Apel Cluj, iar în acesta cei patru sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani, fals intelectual etc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite