Avertizare meteo. Cod portocaliu şi cod galben de furtuni în mai multe judeţe din ţară

Avertizare meteo. Cod portocaliu şi cod galben de furtuni în mai multe judeţe din ţară

FOTO: Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţă, o avertizări cod portocaliu si cod  galben de furtuni pentru mai multe judeţe din ţară. Sunt aşteptate averse torenţiale, grindina de mici dimensiuni, intensificări ale vântului, vijelie si descărcări electrice

Avertizare cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 10 şi este valabilă până la noaptea, la ora 3. De la ora 3 este valabilă avertizarea cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru judeţe din Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi partea estică a Olteniei.

Cod Galben

Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 03

În intervalul menţionat, în sudul, sud-estul şi local în centrul şi estul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.
Notă: În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării şi disconfortul termic se va menţine accentuat.


Cod portocaliu

In interval de valabilitate: 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 03

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantităţi de apă însemnate

În intervalul menţionat, în judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Vrancea, Galaţi, Braşov, Covasna, Harghita, Constanţa, Tulcea, precum şi municipiul Bucureşti şi în zona de munte a judeţelor Mureş şi Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50...70 l/mp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: