Artiştii primesc sprijin din partea autorităţilor. Actor: „Nu vom avea bani să plătim peste noapte ce s-a acumulat într-un an de zile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Teatrul Constanţa
Foto Teatrul Constanţa

De acum, artiştii vor primi sprijin din partea autorităţilor. Noua OUG vine în sprijinul acestora pe fondul situatiei provocate de pandemie. Ei beneficiază de indemnizaţia de 41% din venitul mediu brut.

După un an departe de scenă şi public, artiştii îşi pot relua activitatea fără să piardă o compensare din partea statului. În ultimele 14 luni au fost în situaţia de a alege între a lua un job, între a lua un contract sau a beneficia de indemnizaţie.

Eduar Petru este actor independent şi se bucură că statul a întors privirea şi către artişti, dar paşii care se fac spre a reveni la normalitate sunt importanţi, dar nu suficienţi.

„Să joci în faţa unei săli cu 30%, nu înseamnă acelaşi lucru pentru un artist. În acelaşi timp, independenţii, cei mai mulţi dintre ei, nu îşi pot redeschide spaţiile pentru că gradul de ocupare aprobat de autorităţi în acest moment nu acoperă nici măcar jumatate din cheltuielile pe care le au”, a spus Eduard Petru, actor.

Artiştii speră ca până în toamnă guvernul să găsească metode concrete de desfăşurare a activităţilor pe termen lung şi să-i protejeze pe cei care nu vor putea avea activităţi deloc, chiar şi în toamnă.

Răzvan Ailenei, preşedintele Asociaţiei Muze este sceptic. Susţine că cea mai mare problmă este llipsa stabilirii unei măsuri privind amânarea plăţiii taxelor.

„Artiştii îşi vor lua activitatea în iunie dar nu vor avea bani să plătească tot ce s-a acumulat într-un an de zile, peste noapte. Trebuie să îi laşi o lună, două, trei să muncească să aibă din ce să plătească”, a afirmat Răzvan Ailenei, conform Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite