ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informaţii despre substanţele alergenice din compoziţia lor

ANPC: Produsele alimentare neambalate trebuie să aibă informaţii despre substanţele alergenice din compoziţia lor

Foto Unsplash.com

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că produsele alimentare neambalate trebuie să aibă precizate, începând de azi, informaţii despre subtanţele care pot provoca alergii sau intolerenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţiile trebuie să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanţă, înaintea achiziţionării acestora.

De aemenea, în comunicatul de la ANPC se precizează că „informaţiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, uşor accesibil, lizibil, de neşters şi nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic”.

În cazul cumpărării unor astfel de produse prin intermediul unor tehnici de comunicare online, informaţiile trebuie să figureze pe suportul de vânzare la distanţă, pe eticheta de preţ sau pe ambalajul de transport, dar şi în orice material informativ.

ANPC precizează că produsele alimentare nepreambalate sunt acele produse alimentare în vrac sau turnate care nu sunt supuse operaţiunii de preambalare şi care, pentru a fi comercializate, sunt măsurate şi cântărite în prezenţa consumatorului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările