ANM: vremea se va menţine deosebit de rece până joi pentru majoritatea regiunilor. Care este prognoza pentru Bucureşti

ANM: vremea se va menţine deosebit de rece până joi pentru majoritatea regiunilor. Care este prognoza pentru Bucureşti

FOTO: IPN

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o informare de vreme deosebit de rece, cu până la 10 grade mai puţin faţă de valorile obişnuite pentru această perioadă. De asemenea, sunt anunţate precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Avertizarea este valabilă pentru întreaga ţară până joi dimineaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă


În intervalul 20 martie, ora 15:00 - 22 martie, ora 10:00, vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea şi dimineaţa în toată ţara, iar în cea mai mare parte a Moldovei şi ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud a teritoriului şi la munte, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10 - 15 l/mp.

La munte vor fi ninsori, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

 În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare şi, trecător, se va forma polei sau gheţuş, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au anunţat că în intervalul 22-23 martie vremea va fi deosebit de rece. Astfel, temperatura maximă va fi în jur de 0 grade, iar cea minimă va fi între -5 şi -3 grade.

Mai ales seara şi noaptea, temporar va ninge. Se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent, şi vântul se va intensifica, atingând spre sfârşitul intervalului viteze în jur de 50 km/h

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările