ANM: Cod roşu de vânt puternic şi viscol în două judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o avertizare nowcasting Cod roşu de vânt puternic şi ninsoare viscolită pentru zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara. Avertizarea este valabilă până la ora 23:00.

Potrivit ANM, în cele două judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 130-140 km/h, ninsoare puternic viscolită şi zăpada troienită, care determină scăderea vizibilităţii spre zero. 

De altfel, un cod portocaliu de viscol, care vizează 21 de judeţe, este în vigoare până luni dimineaţă, ora 8:00.

Potrivit meteorologilor,  la peste 1.600 metri altitudine, vântul va sufla cu peste 120-140 de km/oră, iar vizibilitatea va fi extrem de redusă. 

Totodată, un cod galben a fost emis pentru intervalul duminică, 30 ianuarie, ora 10.00 – luni, 31 ianuarie, pentru mai multe zone din ţară şi vizează intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăşi 55-65 km/h, şi pe suprafeţe mici de peste 70 km/h.

Conform ANM, la munte rafalele vor depăşi 90-100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută. Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului cu viteze în general de 45-55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări şi pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei şi la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

calarasi viscol in 21 de judete FOTO meteoromania.ro
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite