Administraţia Naţională de Meteorologie, explicaţii despre tornada formată în judeţul Călăraşi: „În zonă încă sunt riscuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captura
FOTO Captura

Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în judeţul Călăraşi, este un fenomen meteorologic destul de rar şi că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut. Aceştia avertizează însă că deşi tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt.

GALERIE FOTO

„Probabil că s-a şi disipat. Au fost condiţii atmosferice propice pentru formarea acestei tornade. Din ce am văzut şi noi pe radar, s-a format un ciclon. Sunt două tipuri de tornade, unele care se formează din super celulă şi care pot avea o intensitate între F1 şi F5. În cazul acestui fenomen meteorologic, va trebui să măsurăm, în funcţie de ce pagube au fost în zonă, pentru a vedea intensitatea tornadei şi pentru a spune despre ce a fost vorba, exact, acolo”, a declarat, pentru „Adevărul”, meteorologul de serviciu. 

Potrivit acestuia, în zonă încă sunt pericole. „Poate cădea grindină, nu e exclus să mai apară rafale de vânt. Comparativ cu alte regiuni, astfel de fenomene la noi se formează destul de rar”, a completat specialistul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite