Adevărul Live: Din plastic nu e fantastic. Cum să avem un stil de viaţă mai eco?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pungile din plastic subţire vor fi interzise din vara asta
Pungile din plastic subţire vor fi interzise din vara asta

Din vară, pungile din plastic vor fi interzise în România. E una dintre directivele europene pe care ţara noastră trebuie să le aplice, la fel cum, până în 2020, e obligată să atingă ţinta de reciclare de 50%. Am vorbit, la Adevărul Live, cu Anca Maria Baniţă şi Andrei Coşuleanu, membri fondatori ai Letʼs do it, Romania!, despre necesitatea reciclării, despre circuitul PET-ului în natură, dar şi despre ce putem face pentru a avea un trai mai eco.

Fie că ne referim la calitatea aerului pe care-l respirăm zilnic, la poluare, în general, sau ne gândim la situaţia privind reciclarea deşeurilor – ei bine, la toate aceste probleme de mediu, România are indicatori de performanţă care o plasează la coada Europei. E unul dintre capitolele la care România se prezintă foarte prost, fiind în urmă cu directivele europene de mediu. 

Despre cum putem fi eco friendly începând de la acţiuni care ne sunt la îndemână, chiar în perimetrul casei noastre, până la a fi parte dintr-o mişcare la nivel mondial, cum este Wolrd Clean Up Day, care are ca scop o Planetă mai curată, dar şi despre necesitatea şi importanţa reciclării am discutat, la Adevărul Live, cu doi dintre membrii proiectului social Letʼs do it, Romania!, Anca Maria Baniţă şi Andrei Coşuleanu.

Din plastic nu e fantastic. Cum să avem un stil de viaţă mai eco?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite