Și profesorii copiază! 40 de cadre didactice au fost eliminate din examenul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La examenul de titularizare din acest an, 40 de cadre didactice au fost eliminate din concurs, pentru tentative de fraudă, informează Ministerul Educației. Alți 2.800 de candidați s-au retras, majoritatea din motive personale.

În cele 1.161 centre de examinare din țară s-au prezentat 28.373 de candidați, respectiv 80% din totalul cadrelor didactice înscrise în concurs. "Dintre aceştia, 40 de candidaţi au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă", se arată în comunicatul emis de Ministerul Educației.

Rezultatele concursului se vor afișa în centrele de examinare la data de 7 august. Rezultatele finale vor fi afișate la 10 august.

Atât repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată, cât şi repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată vor avea loc la nivelul centrelor de concurs, prima în data de 13 august, iar a doua - joi, 16 august.

La data de 30 martie, s-au publicat 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, respectiv 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.

Promovabilitatea la titularizare a fost, anul trecut, de 70,31%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite