Zgonea iese la atac pe Facebook: Restauraţie vs. Progres îmi pare miza ultimelor săptămâni; începe să se vadă disperarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, scrie, pe Facebook, că preocuparea majoră în Parlament este ”o restauraţie” ce se manifestă prin încercările de modificare a legislaţiei penale şi Statutului deputaţilor şi senatorilor, în timp ce lipseşte o majoritate care să susţină legi importante pentru societatea românească precum pachetul de legi privind achiziţiile publice şi legea vizând retrocedările.

”Restauraţie vs Progres. Aceasta îmi pare miza ultimelor zile şi săptămâni şi e incredibil cât de departe sunt capabili unii să meargă de dragul restauraţiei... începe să se vada disperarea!”, scrie Valeriu Zgonea.

El susţine că o parte a clasei politice încearcă să-şi perpetueze privilegiile fără a ţine seama de dorinţele cetăţenilor. ”Mă uit stupefiat cum în timp ce oameni mor în braţele sistemului de sănătate, în timp ce guvernul trebuie să facă investiţii, în Parlament lipseşte o majoritate pentru legi importante: pachetul de legi pentru achiziţii publice, legea vizând retrocedările şi altele”, crede preşedintele Camerei Deputaţilor.

Zgonea susţine că, la instalarea actualului guvern, clasa politică şi-a asumat o perioadă de ”reflecţie internă” în partide şi un sprijin pentru guvernul apolitic astfel încât acesta să ducă mai departe un proiect de modernizare a ţării.

”Preocuparea cea mai mare acum în Parlament e pentru o restauraţie, pornind de la legile vizând Codul Penal, modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese şi mergând până la propunerea de renaştere a unor structuri apuse. Românii merită idei noi, soluţii noi, acţiune, nu lamentări. USL a fost o soluţie bună în 2012, dar ţara merită ceva nou, adaptat timpului, în 2016”, spune Valeriu Zgonea.

Acestea le adresează colegilor din Parlament un apel să sprijine adoptarea legilor ”necesare pentru progresul general” şi să le respingă pe cele care ar putea duce la o restauraţie astfel încât Parlamentul să devină o instituţie credibilă. 

”Putem să îndreptăm împreună coloana vertebrală parlamentară şi să recredibilizăm instituţia Parlamentului, înainte să nu fie prea târziu şi România să pice, în anii următori, cu efecte în 2019/2020, în plasa populismului politic de pe urma falimentului politicii clasice!”, a conchis Valeriu Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite