Zegrean despre includerea românilor din străinătate în cvorum: toate legile lasă loc de interpretări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că speră ca în şedinţa de marţi judecătorii CC să ia o decizie în privinţa referendumului.

Luni, la ieşirea din sediul CC, Augustin Zegrean a declarat că în şedinţa de mâine se va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente.

Întrebat de jurnalişti dacă românii din străinătate trebuie incluşi în cvorumul de la referendum, Augustin Zegrean i-a îndemnat pe ziarişti să citească decizia Curţii Constituţionale, moment în care i s-a precizat că aceasta este interpretabilă. El a răspuns că toate legile lasă loc de "interpretare".

"Asta e măreţia dreptului, toate legile lasă loc de interpretări", a replicat Zegrean.

La afirmaţia unui jurnalist că la toate alegerile de până acum cetăţenii români din străinătate au votat pe listele suplimentare, şi nu pe cele permanente, preşedintele Curţii a replicat: "Păi eu ce să fac dacă aşa au făcut?".

Zegrean a mai spus că "speră" ca marţi cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale vor lua o decizie în privinţa referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis la Curtea Constituţională datele centralizate de la MAI şi MAE, din care reiese că 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 au actele de identitate expirate, în timp ce 3.052.397 sunt în străinătate, din care nu se ştie exact numărul minorilor. Victor Ponta: Datele au fost transmise CCR. Ponta a anunţat listele: 34.654 persoane vor fi radiate. Ce face Curtea cu cei 3,5 milioane de români din străinătate?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite