Deputatul UNPR Titi Holban a fost salvat de colegi de la arestare. „Atunci când îţi judeci aproapele, pune-te în locul lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul UNPR Titi Holban FOTO Mediafax
Deputatul UNPR Titi Holban FOTO Mediafax

Deputaţii au respins, cu 198 de voturi „împotrivă“ şi numai 96 „pentru“, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului UNPR Titi Holban, acuzat că a primit 10.000 de euro pentru a interveni ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de Direcţia Regională Antifraudă.

„De votul dumneavoastră depinde cariera mea. Atunci când îşi judeci aproapele, pune-te în locul lui. Aveţi încredere că sunt nevinovat, timpul va dovedi că tot ce am spus eu este adevărat, oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie. De votul dumneavoastră depind cariera şi soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum ne învaţă domnul Hristos, când ne spune «atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă cum tu ai fi în aceeaşi situaţie“, a spus Holban, în apărarea sa.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi „pentru“, 9 „împotrivă“ şi 2 abţineri.

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă pentru că ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. În toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.


Potrivit unui comunicat emis de procurorii anticorupţie, deputatul Holban este un pericol pentru ordinea publică, iar lăsarea sa în libertate ar putea determina şi alte persoane să comisă asemenea infracţiuni. „Din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal. În acest sens, trebuie avută în vedere modalitatea săvârşirii faptelor şi rezonanţa acestora, astfel încât luarea măsurii preventive este necesară pentru a elimina temerea că organele judiciare nu reacţionează eficient împotriva unor persoane învinuite de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită. Cercetarea unor asemenea persoane în stare de libertate ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni, având în vedere poziţia inculpatului şi natura faptelor de care este acuzat”, potrivit DNA.

Cine este Titi Holban

Titi Holban a demisionat din PNL nemulţumit de decizia liberalilor de a ieşi de la guvernare. Iniţial, Holban a spus că îl va urma pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu în partidul căruia îi va da naştere, însă, între timp, s-a răzgândit şi s-a înscris în UNPR.

Fratele demisionarului din PNL, Titi Holban, credea că anunţul acestuia de a pleca din PNL este o glumă. Viorel Holban, primarul municipiului Râmnicu Sărat a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a aflat de la televizor de intenţia fratelui său de a părăsi partidul.

Citeşte şi:

Deputaţii jurişti au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Titi Holban (UNPR)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi „pentru“, 9 „împotrivă“ şi 2 abţineri.

UPDATE Deputatul UNPR Titi Holban, pus sub acuzare pentru trafic de influenţă. Procurorii cer încuviinţarea arestării

Deputatul Titi Holban a primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut încuviinţarea arestării preventive.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite