Voicu: Situaţia de la CSM urmăreşte mularea acţiunilor instituţiilor pe temele anunţate de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, la sediul USL, că situaţia de la CSM reprezintă o acţiune de dezinformare, care urmăreşte acoperirea temelor reale ale campaniei referendumului şi mularea unor acţiuni ale instituţiilor statului pe temele anunţate deja de Traian Băsescu.

„Asistăm la o campanie de dezinformare cu două obiective: primul ar fi acela de a acoperi ceea ce considerăm noi a fi temele reale ale acestei campanii de referendum - situaţia economică, tăierile de pensii, de salarii, închiderile de spitale - şi al doilea - acela de a mula nişte acţiuni ale unor instituţii ale statului pe teme de campanie deja anunţate de domnul preşedinte Traian Băsescu", a spus Voicu.

El a precizat că, în realitate, situaţia de la CSM poate fi rezumată la doi oameni care „bârfeau" între ei despre funcţiile pe care şi-ar dori să le ocupe. „Am văzut că e vorba de doi oameni care bârfeau între ei ce şi-ar dori să ocupe şi de o invitaţie la cefea. Este ridicol", a spus Voicu.

El a precizat că a remarcat faptul că premierul Victor Ponta a cerut fără ezitări publicarea tututror documentelor care ar putea să aibă legătură cu persoana sa, el arătând că, momentan, „această publicare include o ceaşcă de cafea"."„Pare a fi hazliu, dar nu este, pentru că sunt instituţii ale statului care sunt agenţi de campanie ai domnului preşedinte Traian Băsescu", a spus Voicu.

Întrebat dacă în USL s-au purtat, totuşi, negocieri privind numrea în funcţia de Procuror General, Voicu a infirmat acest lucru.

„Nu am asistat niciodată la vreo discuţie în interiorul USL pe o temă de acest gen. Nu intră în atribuţiile partidelor politice nici măcar să se gândească la aşa ceva. Procedura este clar descrisă şi fără îndoială că va fi respectată", a spus Voicu.

Premierul Victor Ponta a anunţat că solicită oficial Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să publice imediat convorbirile telefonice care i-au fost interceptate, spunând că, dacă discuţiile nu sunt prezentate public, înseamnă că această instituţie a intrat în bătălia politică.

El a arătat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că este normal ca un prim-ministru, „ca orice român", să fie interceptat în discuţiile telefonice şi a spus că speră ca, dacă se poate, să nu fie totuşi prezentate public discuţiile cu soţia sa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite