Viorica Dăncilă a scăpat, oficial, de Anca Alexandescu, cerberul lui Dragnea

Viorica Dăncilă a scăpat, oficial, de Anca Alexandescu, cerberul lui Dragnea

Viorica Dăncilă şi Anca Alexandrescu, la Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a semnat decizia privind demiterea Ancăi Alexandrescu din Guvern, consilierul impus de Liviu Dragnea. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Anca Alexandrescu va fi dată afară şi din funcţia de la PSD, acolo unde coordona comunicarea partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Adevărul“ a scris la mijlocul lunii aprilie că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului.Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea au venit în contextul în care premierul a refuzat să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar fi salvat pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, aprig susţinător al lui Ion Iliescu în anii ’90. Anca Alexandrescu s-a mai intersectat cu jurnalismul prin căsătoria cu Dan Andronic, patronul EVZ, unul dintre aliaţii lui Liviu Dragnea împotriva statului paralel. La începutul anilor 2000, a fost consiliera premierului Adrian Năstase, apoi a trecut în echipa fostului primar general Sorin Oprescu. S-a întors la Palatul Victoria alături de premierul Victor Ponta, ca să ajungă ulterior în tabăra lui Liviu Dragnea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: