Viorica Dăncilă a gafat până şi în mesajele de condoleanţe. Numele academicianului Mircea Maliţa apare scris greşit

Viorica Dăncilă a gafat până şi în mesajele de condoleanţe. Numele academicianului Mircea Maliţa apare scris greşit

Viorica Dăncilă. FOTO Hepta

Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, de data aceasta într-un mesaj de condoleanţe remis de Guvern şi asumat de premier. Numele academicianului Mircea Maliţa, decedat luni seară, apare scris greşit: „Maliţia“ (cu un „i“ în plus).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Diplomaţia şi mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliţia ( premierul a scris Maliţia, nu Maliţa - n.r), a cărui vocaţie de diplomat, scriitor şi om de ştiinţă a adus României un plus de imagine şi de preţuire pe scena internaţională“, anunţă premierul Viorica Dăncilă într-un comunicat remis presei. 
 
În mesajul de condoleanţe postat pe site-ul Guvernului, numele academicianului Mircea Maliţa apare scris corect. 
 
Într-o altă frază din comunicat, eroarea este îndreptată, şefa Guvernului exprimându-şi admiraţia pentru curajul diplomatic al lui Maliţa (scris corect) „în momente ale istoriei când acest lucru părea de neconceput“.
 
Reprezentanţii social-democraţi nu sunt la prima gafă de acest fel. După moartea lui Neagu Djuvara, Liviu Dragnea şi-a exprimat regretul faţă de decesul lui Mircea Djuvara, iar fostul şef al PSD, Mircea Geoană, a pus o poză cu Mircea Ionescu Quintus, nu cu istoricul Djuvara.   
 

Citeşte şi:

Minutul şi gafa. Dăncilă, întrebându-l pe premierul Croaţiei dacă ar vrea o poză: „Make a photo?“. Dăncilă a mai faultat încă o dată limba română

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările