Viorica Dăncilă, despre votul din 2015, din Parlamentul European, în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex: „Românii se pot gândi“

Viorica Dăncilă, despre votul din 2015, din Parlamentul European, în favoarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex: „Românii se pot gândi“

Viorica Dancila vot referendum Foto Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, referitor la votul favorabil din Parlamentul European pe raportul ce prevedea inclusiv căsătoriile gay, că documentul respectiv îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. „Eu cred că românii se pot gândi”, a declarat premierul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este raportul domnului Antonio Panzeri. Acolo se spunea faptul că îndemna instituţiile să se gândească legat de căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu cred că românii se pot gândi. Categoric da (am citit raportul – n.r.). Citiţi-l bine şi o să vedeţi. V-am spus despre ce este vorba. Instituţiile şi statele membre să se gândească referitor la căsătoriile între persoanele de acest sex. Fiecare stat are dreptul să aibă o opinie şi am votat pentru deoarece aşa este democraţia", a declarat Viorica Dăncilă, la Focşani, potrivit Mediafax.
 
Viorica Dăncilă şi eurodeputaţii PSD au susţinut în 2015, în Parlamentul European, un raport pentru „legalizarea casătoriilor între persoane de acelaşi sex“. Mai mult, social-democraţii români au susţinut şi alte teme progresiste, de care se feresc să mai spună ceva.
 
Printre altele, raportul arăta că “ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex într-un număr din ce în ce mai mare de ţări din lume (17, până acum); încurajează instituţiile UE şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex ca o chestiune politică, socială, şi legată de drepturile omului şi drepturile civile” şi “consideră că drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.
 
Totodată, “drepturile fundamentale ale persoanelor LGBTI pot fi mai bine protejate dacă aceste persoane au acces la instituţii juridice precum concubinajul, parteneriatul civil sau căsătoria”.
 
Dăncilă şi PSD au votat şi pentru Raportul Estrella (Edite Estrella, Partidul Socialist Potlrtughez) privind „legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene“, „avort gratuit pentru adolescenţi fără stirea sau acordul părinţilor”, precum şi „educarea într-o viziunea pozitivă asupra homosexualităţii”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările