Victor Ponta pregăteşte măsuri nepopulare: „2015 nu mai este an electoral”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la postul România TV, că nu are nimic de reproşat miniştrilor care nu se mai află în noul guvern, menţionând că vechea echipă a fost una "performantă". De asemenea, acesta a precizat că viitorul Executiv are capacitatea de a lua măsuri mai puţin populare, pentru că 2015 nu mai este un an electoral.

"Nu am avut niciun fel de reproş de făcut celor care nu mai sunt în noua formulă. Oricum, împlinesc aproape trei ani de prim-ministru, nu m-aţi auzit vreodată criticând în public vreun ministru. Bineînţeles că am nemulţumiri la adresa tuturor, în diverse momente, dar ideea de echipă guvernamentală este de a nu te duce la televizor să îţi critici miniştrii", a spus prim-ministrul Victor Ponta, la postul România TV.

În opinia premierului, noua echipă guvernamentală va trebui să dovedească, în următorii doi ani, că poate să fie una mai bună decât cea veche, mai ales că au avantajul de a nu se mai afla în perioade electorale.

"Mai e un lucru, şi aici e în avantajul noului guvern. 2015 nu mai e an electoral. Fără presiunea electorală, reforme care au fost întârziate, măsuri mai radicale uneori, mai puţin populare, se pot lua totuşi mai uşor", a mai spus premierul.

De asemenea, Victor Ponta a ţinut să precizeze că Liviu Dragnea nu mai deţine funcţia de vicepremier în noul guvern, deoarece acesta va avea un rol mai important în reforma Partidului Social Democrat.

"In plus, domnul Dragnea, dincolo de activitatea de la Guvern, pe care şi-o continuă la Ministerul Dezvoltării, va avea cu siguranţă un rol important politic în reforma pe care vreau să o facem în cadrul PSD", a mai declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul Victor Ponta a susţinut că preşedintele Traian Băsescu a semnat numirea Alinei Bica în fruntea conducerii DIICOT după ce refuzaze iniţial alte propuneri, existând un "numitor comun" între premier - ministru interimar al Justiţie în acel moment, Băsescu şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Atunci eram într-un blocaj legat de şeful DNA, procuror general şi şef DIICOT, au fost mai multe persoane propuse la un moment dat, selectate de fostul ministru al Justiţiei, de doamna Pivniceru - unii dintre ei, cum a fost domnul Niţu, de exemplu, alţii, propuşi de CSM, alţii, propuşi chiar de către colegi, procurori – şi a fost un numitor comun între cel care trebuia să facă propunerea - eu eram ministrul Justiţiei în perioada aceea - CSM, care trebuia să dea avizul – dacă nu mă înşel a dat un aviz unanim, deci înseamnă că nici ei nu ştiau, eu cu atât mai puţin, că nu ştiu ce a făcut doamna... – şi preşedintele, care a semnat după ce refuzase alte propuneri făcute de doamna Pivniceru pentru respectivele funcţii", a declarat premierul Victor Ponta la România TV.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, premierul a mai spus că nu deţine nicio informaţie oficială privind implicarea vicepremierului Liviu Dragnea în dosarul Bica. Mai mult decât atât, şeful guvernului a precizat că în cazul în care va fi începută urmărirea penală pentru un ministru, acea persoană va fi nevoită să se retragă din Executiv.

"Pentru orice membru al actualului guvern pentru care DNA sau Parchetul cere începerea urmăririi penale pentru ceva, cu siguranţă se va retrage din Guvern. Nu înseamnă că e vinovat, înseamnă însă că nu poate să fie şi ministru, şi anchetat penal. Dacă va fi cazul, asta se va întâmpla", a declarat Victor Ponta, la Romania TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite