Directorul Gazetei de Nord-Vest susţine că a fost agresat de senatorul PSD Valer Marian. Senatorul PSD: „Nu este adevărat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Valer Marian
Senatorul PSD Valer Marian

Directorul cotidianului sătmărean „Gazeta de Nord-Vest, Szasz Lorand, susţine că, în cursul dimineţii de vineri, a fost agresat de senatorul PSD Valer Marian. În apărarea sa, senatorul susţine că doar i-a bătut obrazul lui Szasz pentru un pamflet apărut în ediţia de vineri a gazetei conduse de acesta.

Contactat telefonic de „Adevărul“, Szasz Lorand a explicat cum s-au petrecut evenimentele. „De două-trei zile, dădea târcoale redacţiei. Azi dimineaţă, în jurul orei 10.40, eram la o terasă cu redactorul-şef şi cu redactorul-şef adjunct. Valer Marian l-a trimis înainte pe Sorin Bălaj, un apropiat de-al său, să dea mâna cu noi. În acelaşi timp, senatorul s-a repezit spre mine să mă tragă de ureche, fiind un obicei de al lui. M-am ridicat şi i-am împins mâna. Bănuiam ce urmează. M-a făcut nenorocit şi complexat. M-a trimis şi la un consult psihiatric. Eu i-am răspuns că nu ştiu cine dintre noi are nevoie de un consult psihiatric şi atunci s-a repezit, din nou, spre mine, dar a fost oprit de Sorin Bălaj“, a explicat Szasz Lorand incidentul. Directorul Gazetei de Nord-Vest a mai precizat că a sunat imediat la 112. Ba, mai mult, acesta a depus o plângere împotriva senatorului Valer Marian pentru că l-ar fi ameninţat cu bătaia.

Contactat telefonic, senatorul Valer Marian, a recunoscut că s-a oprit la terasa unde se afla directorul Gazetei de Nord-Vest, dar că nu a agresat pe nimeni.„Nu e adevărat. M-am oprit la terasă şi i-am spus: „Nu ţi-e ruşine Lorand pentru mizeriile pe care le-ai scris astăzi (n.r. este vorba de un pamflet apărut în Gazeta de Nord-Vest). Într-adevăr au sunat la 112“, a precizat senatorul Valer Marian.

De la ce a pornit conflictul

„Gazeta de Nord-Vest“ este patronată, în prezent, de fiul lui Mircea Govor, vicepreşedinte PSD Satu-Mare. „Băiatul meu a înregistrat o marcă la OSIM care se numeşte Sătmăreanul informat. Domnul senator văzând că gazeta rămâne fără bani l-a atacat pe băiatul meu, acuzându-l că vrea să închidă Gazeta de Nord-Vest. Dar nu este adevărat. Marian a luat marca  în franciză de la băiatul meu“, a comentat Mircea Govor pentru „Adevărul“. Contractul de închiriere a expirat la 1 mai 2013.

Pentru că i-a atacat băiatul, Govor a ieşit la atac susţinând că fostul său coleg de partid, senatorul Valer Marian, s-ar fi lăudat că procurorul Ioan Irimie de la Cluj i-ar fi spus că dacă ajunge şef la DNA îi va aresta pe preşedintele Traian Băsescu, pe premierul Victor Ponta, precum şi pe fostul şef al DNA Daniel Morar. Valer Marian l-a dat în judecată pe Mircea Govor. Valer Marian l-a dat în judecată pe Govor şi i-a cerut daune de un milion de euro.

Un nou episod în conflictul care are în centru „Gazeta de Nord-Vest“ s-a consumat în data de 9 mai atunci când senatorul Valer Marian şi ziariştii prezenţi în sediul ziarului au fost evacuaţi.

În 15 mai, USL Satu Mare a avut o şedinţă în care s-a cerut excluderea lui Valer Marian din alianţă. Documentul a fost trimis către conducerea centrală, iar în această săptămână urmează să se ia o decizie.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite