USR PLUS anunţă că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna / Dacian Cioloş / FOTO Inquam Photos
Dan Barna / Dacian Cioloş / FOTO Inquam Photos

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, „care a aruncat ţara în criză politică”. Formaţiunea politică anunţă că în cazul în care negocierile din coaliţie nu vor duce la desemnarea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu.

„USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. 

În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu. 

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, arată comunicatul USR PLUS.

Demiterea care a aruncat coaliţia în haos 

Florin Cîţu l-a demis, miercuri seară, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion. El a motivat decizia făcută afirmând că nu va accepta miniştri care se opun modernizării României şi a spus că va propune un ministru interimar care să înţeleagă prioritatea zero a investiţiilor.

Imediat după anunţarea deciziei, liderii USR PLUS l-au criticat dur pe Florin Cîţu şi au declarat că acesta trebuie să plece de la conducerea guvernului.  „Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”, a scris Dan Barna pe Facebook, spunând despre Cîţu că este „mai rău decât Dragnea”. La rândul său, Dacian Cioloş a transmis că „Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL”. „Acesta nu mai e un guvern de coaliţie”, a conchis Dacian Cioloş. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite