Ministrul care vrea ca presa să dea ştiri pozitive. „Tânărul care se uită la TV se identifică cu ceea ce vede. Acum vede prostituţie, furt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Pană FOTO gov.ro

Ministrul Apelor, Doina Pană, vrea ca în presă să apară mai multe ştiri pozitive, iar pentru asta e gata să propună trusturilor de presă anumite facilităţi, cum ar fi deduceri de TVA. Doina Pană a dat ca exemplu Canada, unde oamenii nu ar fi sunt nervoşi pentru ca acolo sunt multe ştiri pozitive, spre deosebire de România unde ar fi prea multe ştiri negative.

Iniţiativa Doinei Pană porneşte de la constatarea că în România s-a ajuns la un grad înalt de violenţe, ură si dezbinare. „Astea sunt toate efectele unor propagări doar a ştirilor negative în România, a declarat Doina Pană pentru Libertatea.

„Tânărul care se uită la TV se identifică cu ceea ce vede. Şi el când vede că se parvine uşor prin prostituţie, prin furt... şi avem atât de multe exemple pozitive. Eu nu vreau să văd numai tineri care fac «minuni», în sensul rău, ci să văd şi olimpicul“, a precizat Pană. 

Ministrul PSD are şi un exemplu. „În Canada, de exemplu, unde, printr-o conjuctură, am stat cinci săptămâni, şi era şi perioadă de campanie electorală, nu am vazut pe niciun canal nimic negativ, nimic agresiv, totul era un schimb de opinii, cu argumente, civilizat. Nu am vazut lume nervoasă pe stradă, incruntată, ci dimpotrivă, săritoare şi cu zâmbetul pe buze“, a mai spus Doina Pană.

Ministrul spune ca s-a gândit şi la „unele masuri legislative”. „Eu văd la modul  să existe şi ştiri pozitive. Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clară. Ei considera ca le scade rating-ul. Le scade la toate, că toate vor avea astfel de ştiri pozitive", a conchis Pană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite