Primul deputat PSD care încalcă ordinul de partid: „Nu a fost o directivă, fiecare hotărăşte dacă participă la vot“. Dăncilă a ameninţat cu excluderi

Primul deputat PSD care încalcă ordinul de partid: „Nu a fost o directivă, fiecare hotărăşte dacă participă la vot“. Dăncilă a ameninţat cu excluderi

Cătălin Rădulescu şi Valeriu Steriu

Deputatul PSD Valeriu Steriu, fost UNPR şi PMP, susţine că parlamentarii social-democraţi nu au primit vreo directivă care să-i oblige să rămână în bănci la votul asupra moţiunii de cenzură. Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că parlamentarii PSD vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, în caz contrar fiind excluşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Este opţiunea fiecăruia, nu a fost vreo directivă dată de cineva. Fiecare hotărăşte dacă participă sau nu la vot, în primul rând. Este mai degrabă sarcina Opoziţiei să asigure cele 233 de voturi şi probabil a găsi forma prin care să existe un cvorum. Tocmai de aceea, pentru cvorum, pentru a avea această moţiune discutată şi votată astăzi, suntem acolo cu toţii pentru a vedea cum îşi strânge Opoziţia voturile necesare”, a spus Valeriu Steriu la RFI

Întrebat dacă nu se teme că unii parlamentari ai PSD vor vota pentru moţiune, Valeriu Steriu a răspuns: ”Nu ne temem. Suntem convinşi că în clipa de faţă, întreaga echipă a PSD-ului şi alături de noi şi cei de la ALDE, aşa cum au arătat şi acum două săptămâni la votul pentru noul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de această dată vor fi uniţi şi vor arăta o majoritate solidă în cele două Camere”.

Întrebat ce va face el, personal, deputatul PSD a răspuns: ”Am să fiu prezent la momentul cvorumului, la momentul citirii, apoi în funcţie de cum se derulează ziua, pentru că se conturează un vot la o oră destul de târzie, rămâne de văzut dacă voi în sală, pentru că sunt la cel puţin două emisiuni tv programate în această seară”.

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat săptămâna trecută că parlamentarii social-democraţi vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, în caz contrar fiind excluşi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: