Un deputat independent acuză Senatul de trădare naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul independent Bogdan Diaconu FOTO Arhiva Personală
Deputatul independent Bogdan Diaconu FOTO Arhiva Personală

Deputatul independent Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, acuză Senatul de trădare naţională, în contextul în care acest for legislativ a respins două dintre proiectele sale privind interzicerea autonomiei terioriale şi secesionismul.

Deputatul susţine că Senatul României este de acord cu autonomia teritorială şi cu secesionismul etnic

„Senatul României a respins cu o largă majoritate proiectul meu de lege privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricărei forme de secesionism. Aşadar, Senatul României este de acord cu autonomia teritorială şi cu secesionismul, pe care nu doreşte să le interzică prin lege, lăsând astfel cale liberă celor care desfăşoară demersuri tot mai insistente în acest sens“, susţine deputatul. 

Diaconu consideră o ruşine faptul că Senatul României, Camera Superioară a Parlamentului, „încurajează astfel mişcările separatiste maghiare care acţionează făţiş şi care au primit prin votul de respingere dat de Senat o încurajare directă de continuare a activităţilor lor“. „În contextul separatismului rusesc cu pretexte etnice, care îi inspiră pe extremiştii maghiari cu largul concurs al Guvernului Viktor Orban, respingerea legii împotriva autonomiei teritoriale şi a separatismului reprezintă un act de inconştienţă al Senatului României“, mai susţine deputatul.

În ceea ce priveşte respingerea legii privind interzicerea steagurilor etnice, deputatul susţine că astfel sunt încurajaşi  cei care doresc dispariţia însemnelor statului român din zonele locuite de etnici maghiari şi înlocuirea lor cu simboluri separatiste. 

„Prin respingerea acestor două legi, Senatul României demonstrează că s-a pus la dispoziţia mişcărilor separatiste maghiare de inspiraţie rusească şi că nu au învăţat lecţia Ucrainei, unde la început au fost steagurile Novorusiei, iar apoi au apărut şi separatiştii înarmaţi. Senatorii care au respins legile care puteau apăra România de separatismul etnic vor trebui să răspundă în faţa alegătorilor, dar şi în faţa istoriei pentru felul în care au lăsat cale liberă celei mai mari ameninţări la adresa integrităţii României“, a conchis deputatul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite