Uitarea lui Lennon

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana-Maria Bogdan
Oana-Maria Bogdan

Despre nevoia de a mânji, de a distruge, de a umili, de a manipula. Sau despre cum ne facem că am uitat de John Lennon.

„Imaginează-ţi că nu mai există ţări,
Nu este atât de greu,
Că nu mai există motive pentru a ucide sau pentru a-ţi da viaţa,
Că nu mai există religii.

Imaginează-ţi toţi oamenii
Trăindu-şi viaţa în pace.

Imaginează-ţi că nu mai există proprietăţi,
Mă întreb dacă poţi să faci asta - 
Niciun motiv de lăcomie sau de foamete,
O frăţie a întregii omeniri

Imaginează-ţi toţi oamenii
Împărţind lumea întreagă. 

Ai putea spune că sunt un visător
Dar nu sunt singurul.
Sper că într-o zi ni te vei alătura
Şi lumea întreagă va trăi în armonie“

(Imagine - John Lennon)

Vă mai amintiţi de blues-urile din adolescenţă? Oare câţi dintre marii analişti de azi nu au ars-o boem sau nu au oftat măcar o dată pe melodia lui John Lennon?

Am cunoscut-o pe Oana Bogdan după ce am intrat în politică. Ştiam despre ea că este omul care s-a zbătut cel mai mult pentru includerea localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. Întâlnirea cu ea mi-a relevat un om fain, un super-profesionist, cu studii atât în România cât şi „afară“, cu o carieră didactică la nivel european în arhitectură şi cu un MBA obţinut la Bruxelles. Un om prezent, ancorat în concret, contrastând cu aerul ei boem şi cu privirea ce trece dincolo ,de formă.

M-am revăzut cu Oana la Braşov, sâmbătă, la evenimentul de prezentare a candidaţilor Alianţei 2020 USR-PLUS la europarlamentare. În faţa unei săli arhipline, a rostit un discurs foarte uman şi plin de emoţie, dedicat memoriei martirului braşovean Liviu Babeş, ridicând sala în picioare pentru un moment de reculegere. Aşa este Oana - un om care simte şi care transmite emoţie.

Oana nu este un politician clasic. Ea nu se sfieşte să viseze, să se exprime liber şi dincolo de tipare. Iar eu sunt mândru că am colegi cu o educaţie, un caracter şi un profil ca al Oanei şi sper ca implicarea lor în politică să nu îi facă mai falşi şi mai răi.

Problema nu este la Oana. Problema este în nevoia unora de a mânji, de a distruge, de a umili, de a manipula. Să o spunem pe şleau - mesajul a fost propagat online atât de trompetele PSD, cât şi, în mod organizat, de PNL, fix într-un moment în care Alianţa 2020 USR-PLUS adună săli pline la turneul naţional al candidaţilor la europarlamentare. Iar monologul de ieri seară al lui Rareş Bogdan nu diferă cu nimic de discursurile delirant-patologice marca Gâdea. Ruşine, băi băieţi, că vă faceţi că aţi uitat de John Lennon!

PS. Oana a explicat aici de unde a pornit întreaga furtună Facebook şi TV de azi - de la un comentariu de acum 3 luni, scos din context.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite