Tudose, critici la adresa BioNTech-Pfizer: Consider inacceptabile ezitările şi întârzierile producătorului

Tudose, critici la adresa BioNTech-Pfizer: Consider inacceptabile ezitările şi întârzierile producătorului

Mihai Tudose - FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a lansat luni mai multe critici la adresa BioNTech-Pfizer, unul din producătorii vacinului împotriva COVID-19 contractat de Uniunea Europeană, precizând că sunt „inacceptabile” întârzierile de livrare ale acestuia în contextul în care e nevoie de imunizarea a 380 de milioane de europeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acordurile dintre Comisia Europeană şi BioNTech-Pfizer, respectiv Moderna ar trebui să asigure, teoretic, dozele de vaccin necesare pentru imunizarea a 380 de milioane de cetăţeni europeni - peste 80% din populaţia UE. Din păcate, însă, este doar o situaţie ipotetică, având în vedere problemele pe care le are BioNTech-Pfizer în a-şi îndeplini angajamentele asumate. Întârzierile de livrare anunţate afectează grav lanţurile de aprovizionare a statelor membre şi pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii de populaţie.
 
Consider inacceptabile ezitările şi întârzierile producătorului, care a beneficiat de plăţi masive şi anticipate din partea Comisiei Europene, în numele ţărilor UE!”, a precizat Mihai Tudose pe Facebook.
 
Vicepreşedintele PSD a adăugat apoi că mâine va urma o dezbatere în plenul UE pe tema vaccinării.
 
„Vom avea mâine o dezbatere în plenul europarlamentar cu Consiliul şi Comisia pe această temă. De asemenea, miniştrii de externe din UE discută azi problema vaccinării, în pregătirea summit-ului informal online, de joi, al şefilor de state şi guverne europene.
Cetăţenii aşteaptă de la noi rezultate concrete, de aceea e esenţial ca această mobilizare să dea roade. Orice sincopă afectează vieţi omeneşti, precum şi predictibilitatea şi credibilitatea campaniei de vaccinare”, a conchis Mihai Tudose.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările