Traian Ungureanu: "Ponta, mai bătrîn decât bărboşii din tablourile care ornau, în anii '50, Universităţile lui Iliescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Ungureanu crede că lipsa de unitate  a Europei provine  din lipsa uniunii fiscale şi politice
Traian Ungureanu crede că lipsa de unitate a Europei provine din lipsa uniunii fiscale şi politice

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu l-a criticat pe liderul PSD, Victor Ponta, numindu-l "un bătrîn imatur resentimentar".

Ungureanu a comentat o analiză a lui Ponta despre criza economică, în care liderul PSD a spus că bancherii sunt de vină pentru dezastrul financiar actual şi că statele europene au decis ca pagubele făcute de bacheri fiind plătite, astfel, de cetăţeni.

"(...) Ponta a încercat să explice public de unde vine criza financiară (...) Din nefericire,convingerile și argumentele lui Ponta se restrîng la paranoia anticapitalistă și îl recomandă pe liderul PSD mai degrabă pentru șefia gherilelor marxiste FARC din Columbia, decît pentru răspunderea de Prim Ministru al României", a scris Ungureanu.

"În sistemul de gîndire pontist, crima s-a produs în felul următor: cabala capitalistă a tras lumea pe sfoară și a pierdut banii planetei, ca la poker. Între timp, guvernele și administrațiile publice au stat cuminți cum le știm și s-au uitat neputincioase. Dr. Ponta nu ne spune: de ce sînt, atunci, datoriile care strivesc Europa, datorii "suverane"? (...) Și de ce s-au pus pe împrumuturi guvernele? Nu cumva pentru a plăti cheltuielile sociale, salariile, pensiile și rețeaua de beneficii pe care taxele și impozitele nu le mai puteau acoperi? Și cum se numește doctrina politică și administrativă care recomandă asistarea populației, descurajarea autonomiei individuale și transformarea cetățeanului într-o pîlnie care înghite beneficii? Nu cumva, socialism?", a continuat eurodeputatul PDL.

"Statele au cerut banii, băncile i-au dat, societățile s-au îndatorat. Bunul Ponta ia, desigur, apărarea omului simplu, complet străin de mîrșăviile "elitei europene politice și financiare". E corect - zice Ponta, acest Iancu Jianu Keynes al economiei mondiale - ca omul de rînd să plătească pentru aceste ticăloșii, cînd nimeni nu a beneficiat de profiturile astronomice ale capitaliștilor din cabală? Bună întrebare! Uite, una și mai bună: dar pensionarea la 50 de ani, săptămîna de lucru de 34 de ore, sindicalizarea și subvențiile pînă-n grindă sînt corecte?", continuă Ungureanu.

"Tînărul Ponta e mai bătrîn decît bărboșii din tablourile care ornau în anii '50, Universitățile lui Ion Iliescu. Tot de acolo a cules Ponta, în loc de carte și ABC sau măcar BC economic, resentimentul anticapitalist (...) Un bătrîn imatur resentimentar se vrea Prim Ministru", conchide europarlamentarul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite