Traian Băsescu: Ce aştept eu de la PMP? Să mă primească în sediul central când îmi termin mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Mediafax
Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că aşteaptă de la Partidul Mişcarea Populară (PMP) ca, atunci când îşi încheie mandatul de şef al statului, să îl primească ”în sediul central”, informează Mediafax.

Şeful statului a făcut declaraţiile la Sinaia, unde participă la „Congresul Femeilor Populare” al Organizaţiei de Femei a Partidului Mişcarea Populară sâmbătă, de la ora 11.30, la Hotelul Mara din Sinaia.

”Ce aştept eu de la acest partid? Ca după ce îmi termin mandatul să mă primească în sediul central”, a spus Băsescu.

El a menţionat că nu doreşte să ”copleşească” partidul cu personalitatea sa, dar vrea să-l ajute cu experienţa pe care o are.

”Vreau să transfer partidului toată experienţa ca om politic, cunoştinţele în politică internă şi externă şi gestionarea unei ţări. Sunt convins că pot ajuta partidul foarte mult să se aşeze acolo unde ar trebui să se aşeze ca partid nou: un partid nou care să preia ţara de unde este acum”, a continuat Traian Băsescu.
El a menţionat că nu doreşte să ”copleşească” partidul cu personalitatea sa, dar vrea să-l ajute cu experienţa pe care o are.

”Vreau să transfer partidului toată experienţa ca om politic, cunoştinţele în politică internă şi externă şi gestionarea unei ţări. Sunt convins că pot ajuta partidul foarte mult să se aşeze acolo unde ar trebui să se aşeze ca partid nou: un partid nou care să preia ţara de unde este acum”, a afirmat Traian Băsescu.
Şeful statului a făcut referire şi la noul partidc de dreapta, format din fuziunea PDL-PNL, precizând că ”sună ca dracu”.

”Să ştiţi că fostul PDL, actualul PNL, a preluat ţara de la Ion Iiescu şi a preluat-o mult mai puţin evoluată decât este acum. Cei zece ani în care actualul PNL, nu mai ştiu cum să îi spun (...), pe care îl conduceam în 2000... Vorba lui Petre Roman, sună ca dracu”, a continuat Traian Băsescu, provocând aplauze şi hohote de râs în sala Congresului femeilor din PMP.

Traian Băsescu vrea o altă generaţie de politicieni

Şeful statului a precizat că ţara are nevoie de un partid nou, care să nu fi fost amestecat în compromisurile ultimilor 25 de ani şi care să îşi asume statul modern, european, nu statul în tranziţie, statul care trebuie să garanteze prosperitatea generaţiilor viitoare.

”Speranţa mea este că, până în 2016, PMP va deveni an astfel de partid. Îl voi ajuta cum am promis”, a spus Băsescu, precizând că nu doreşte să îl ”copleşească” cu personalitatea sa, ci va dori ca formaţiunea să îşi construiască propria personalitate.

Băsescu a mai spus că ”a venit timpul ca o altă generaţie de politicieni să ducă politica mai departe” şi a menţionat că păstrează obiectivul pe care l-a discutat înainte de formarea partidului, cu cei care acum sunt parlamentari PMP, ca în 2016 formaţiunea să ajungă la 25-30%.

”Voi rămâne extrem de angajat în acest obiectiv, pentru că cu un astfel de procent are un cuvânt greu de spus. Nu vreau ca acest partid să fie dependent de alte partide, aş vrea un partid cu multă personalitate şi multă determinare să schimbe în bine România”, a mai arătat Băsescu.
 

Citeşte şi:

Udrea: Sunt discuţii cu foşti colegi de la PDL, nemulţumimiţi de fuziunea cu PNL, care vor să se alătue PMP

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite