Teodor Baconschi va candida la europarlamentare din partea Mişcării Populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Baconschi, fost ministru de Externe FOTO Mediafax
Teodor Baconschi, fost ministru de Externe FOTO Mediafax

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat că fostul ministru de Externe Teodor Baconschi va candida pe listele PMP la alegerile europarlamentare din 2014.

„Lista Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare va fi cea mai bună şi cea mai credibilă. Vă pot da un nume sigur, care ne onorează că face parte din echipa noastră, este unul dintre stâlpii Mişcării Populare  domnul ministru Baconschi“, a declarat duminică Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a demisionat din PDL pe 2 iunie, cu o seară înainte ca Biroul Permanent Naţional să ia în discuţie cazul său şi al altor critici din PDL.

Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia printr-o scrisoare trimisă preşedintelui PDL, Vasile Blaga.„Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească“, reaminteşte Baconschi. Ulterior, Teodor Baconschi s-a înscris în PMP, formaţiune sprijinită de preşedintele Traian Băsescu.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 22-25 mai 2014. România va avea 32 de eurodeputaţi, faţă de 33 în actuala legislatură.

Pe aceeaşi temă:

Remus Cernea vrea să devină europarlamentar

Teodor Baconschi a demisionat din PDL

Blaga, ultimatum pentru Preda, Baconschi şi Paleologu: „Vom lua măsuri săptămâna viitoare“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite