Tăriceanu: Germania, Danemarca şi Olanda au bătut recordul la corupţie. În România nu există mare corupţie, ci doar 4 înalţi demnitari condamnaţi din 400

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că ţările europene care ne critică pentru corupţie - Germania, Olanda, Danemarca - nu pot fi un exmeplu de bune practici. „În România nu există cazuri de mare corupţie“, a spus Tăriceanu. Preşdintele Senatului s-a aflat ieri la Bruxelles, unde a discutat cu europarlamentarii din grupul ALDE, familia europeană din care face parte şi partidul său.

„A fost şi o întrebare ( din partea unui eurodeputat ALDE -n.r) în legătură cu corupţia, care a spus că fenomenul corupţiei este adânc înrădăcinat în România. Eu i-am spus că este un fenomen la fel de adânc înrădăcinat şi în alte ţări. În Olanda, una dintre cele mai mari bănci a fost amendată pentru spălare de bani. În Danemarca, o bancă a fost amendată cu un miliard pentru spălare de bani, record. Germania a bătut recordul cu corupţia la producţia de automobile. În România nu există astfel de cazuri de mare corupţie. În România există doar patru înalţi demnitari condamnaţi din 400 de cazuri“, a spus Tăriceanu, la întoarcerea de la Bruxelles. 

Europarlamentarul Matthijs van Miltenburg, membru al Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, a scris pe Twitter, în timpul întâlnirii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că acesta din urmă dă vina pe statul paralel şi pe serviciile secrete pentru deficienţele privind statul de drept, remarcând că nu există răspunsuri, doar perdele de fum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite