Surse: Ce miniştri vor fi remaniaţi de Viorica Dăncilă. Tăriceanu nu vrea să-l schimbe pe Meleşcanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a început evaluarea miniştrilor, iar peste doua săptămâni va anunţa ce schimbări operează in Guvern. Pe lista neagră se află Carmen Dan (Interne), Răzvan Cuc (Transporturi) şi Petre Daea (Agricultura), toţi trei fiind apropiaţi de Liviu Dragnea. Dăncilă ar vrea să-l schimbe şi pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, însă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se opune, susţin surse politice pentru Adevarul.

În capul listei negre se află ministrul de Interne. Cariera politică a lui Carman Dan a fost clădită strict pe relaţia personală cu Liviu Dragnea. Din secretară la o şcoală generală în Videle, Carmen Dan a fost promovată de fostul lider PSD în funcţia de „supprefect“, după cum greşit a scris şefa de la Interne într-o declaraţie de interese din 2012. Apoi a devenit prefect de Teleorman, iar la finalul anului 2016 a ajuns senator PSD şi ministru de Interne, deşi colegii de partid nici nu o cunoşteau.

Chiar dacă PSD abia şi-a ales o nouă conducere, partidul e pe zi ce trece mai divizat. Viorica Dăncilă, noul preşedinte al social-democraţilor, încearcă să dezlipească partidul cât mai mult de imaginea fostului preşedinte, care a dus PSD la cel mai mic scor din istorie la alegerile europarlamentare. „Noi tocmai am propus un proiect de revizuire a Constituţiei în care le interzicem celor condamnaţi penal să ocupe funcţii publice. În pus, Viorica Dănciă a spus clar că Guvernul şi partidul nu se vor mai atinge de Justiţiei. Cum să susţinem noi acum că Dragnea e deţinut politic? Am fi de râsul lumii şi am arăta că n-am înţeles nimic din alegeri“, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite