Surse. Liderii PNL au cerut demiterea lui Streinu-Cercel, „calul troian al PSD“. Orban i-a pasat problema lui Nelu Tătaru

Surse. Liderii PNL au cerut demiterea lui Streinu-Cercel, „calul troian al PSD“. Orban i-a pasat problema lui Nelu Tătaru

Ludovic Orban, deşi e cu mâinile goale, se poarte cu mănuşi cu rechinii din sistemul sanitar  Foto: Octav Ganea

Mai mulţi lideri PNL au cerut demiterea profesorului Adrian Streinu-Cercel din fruntea Institutului Matei Balş, pe motiv că opiniile exprimate de medic aduc mari prejudicii de imagine partidului, susţin surse politice pentru Adevărul. Streinu-Cercel a propus izolarea bătrânilor pentru încă trei luni în afara familiei. „O năstruşnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut”, a spus Orban, care nu-şi asumă totuşi demiterea profesorului Cercel.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că Adrian Streinu Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei de management clinic şi epidemiologic al COVID 19. Totuşi, profesorul Cercel va rămâne în continuare la şefia Institutului Balş. 

***

Liberalii susţin că Adrian Streinu-Cercel e calul troian al PSD în grupul de experţi care ia decizii pentru combaterea pandemiei de coronavirus, susţin sursele citate. Streinu-Cercel este unul dintre apropiaţii primarului general Gabriela Firea, care l-a susţinut permanent în spaţiul public. Liderii PNL din teritoriu sunt de părere că Streinu-Cercel face in mod intenţionat afirmaţii controversate, cu scopul de a păta imaginea Guvernului în disputa politică cu PSD. 

Întrebat, joi dimineaţă, dacă nu se impune demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, premierul Ludovic Orban a declarat: ”La această întrebare vă poate da răspuns domnul ministru Tătaru, care sunt convins că o să aibă ce să vă spună pe tema asta. Aia (documentul propus de Cercel - n.r.) este o năstruşnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă am citit documentul, zici că e făcut în anii 1950. E cu «la fiecare după nevoi»,  cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe, statul rezolvă tot. O nebunie totală. Nici nu trebuia luat în serios”.

Premierul a afirmat că documentul cuprinde lucruri grave. ”Chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu, cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii. Astea sunt lucruri de o gravitate extremă, care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet ci şi cu măsuri”, a mai spus Orban.

Premierul Ludovic Orban nu vrea să-şi asume public demiterea profesorului Streinu-Cercel din fruntea Institutului Matei Balş pentru a nu trezi şi mai mult ostilitatea PSD. Ludovic Orban ar vrea ca ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să anunţe mazilirea medicului Streinu-Cercel, care se bucură de multă notorietate în rândul românilor, susţin sursele citate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările