Surse: Încă un candidat la şefia PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan
Ilie Bolojan

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Ilie Bolojan, primarul Oradei, va intra şi el în cursa pentru şefia PNL, alături de Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu, candidaţii deja anunţaţi.

 „Adevărul“ a scris, săptămâna trecută, că mai mulţi lideri liberali, nemulţumiţi de Orban şi de Predoiu, încearcă să-l convingă pe Ilie Bolojan să candideze. „Între timp, am reuşit. Procentul nu e încă de 100%, dar sunt şanse foarte mari ca Ilie Bolojan să candideze şi, aş zice, chiar să câştige“, a spus, pentru „Adevărul“, unul dintre vicepreşedinţii partidului. Edilul Oradei va fi susţinut de aproape toate organizaţiile puternice din Transilvania (Arad, Alba, Cluj, Oradea, Timiş, Braşov, Bistriţa), Moldova (Suceava, Vrancea), din sudul României (Prahova, Constanţa, posibil şi Teleorman), au precizat pentru „Adevărul“ surse din partid.

După ultimele mişcări de trupe din PNL, lupta pentru şefia partidului se va duce, de fapt, între Ludovic Orban, foarte apreciat în teritoriu atât de vechii liberali, cât şi de foştii PDL-işti, şi Ilie Bolojan, care va primi şi girul preşedintelui Klaus Iohannis. Rămas fără sprijinul PDL – în special al lui Vasile Blaga - Cătălin Predoiu pleacă abia cu şansa a treia şi e foarte posibil să se retragă din cursă, sunt de părere unii liberali.

Sursele citate susţin că, după ce-şi va anunţa oficial candidatura, alături de Bolojan va veni şi echipa controlată încă de Alina Gorghiu, în jurul căreia s-au strâns tinerii din partid, în condiţiile în care aceasta s-a distanţat de tabăra formată de Mihai Voicu, Cristian Buşoi, Gigel Stirbu şi Marian Petrache, pe care a numit-o „cooperativă“. De altfel, tabăra pro-Bolojan s-a format tocmai ca o reacţie la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni când, în urma unor jocuri de culise, senatorul Iulian Dumitrescu (susţinut de organizaţiile din Transilvania) a pierdut cursa pentru secretar general interimar în favoarea lui Cristian Buşoi (susţinut de cooperativă).

Cine e Ilie Bolojan
Membru PNL din 1993, primarul Oradei a devenit cunoscut după ce a fost numit în funcţia secretar general al Guvernului în perioada 2007-2008. În iunie 2008, liberalul a fost ales ca primar al Oradei cu peste 50% din voturi. Bolojan a mai câştigat, ulterior, două mandate de primar, în 2012 şi 2016, cu procente zdrobitoare. În perioada decembrie 2015 – decembrie 2016 a fost secretar general al PNL, fiind foarte apreciat pentru că a căutat să rezolve problemele financiare ale partidului şi a evitat jocurile de culise.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite