Sorin Grindeanu, săgeţi pentru Ioana Mihăilă: „Vorbiţi despre românii morţi de COVID ca despre nişte stocuri de mărfuri!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu a transmis că USR PLUS „îngroapă adevărul”. FOTO: Captură
Sorin Grindeanu a transmis că USR PLUS „îngroapă adevărul”. FOTO: Captură

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat, luni, că USR PLUS ar vrea îngroparea adevărului privind raportarea deceselor de Covid-19 din raţiuni financiare. Social-democratul a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaţilor, unde ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a fost invitată la „Ora Guvernului”, pe tema diferenţelor de raportare a deceselor de COVID-19.

«Stimată doamnă ministru, v-am urmărit şi vineri, la conferinţa de presă, v-am urmărit şi astăzi cu foarte mare atenţie! Şi nu ştiu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este şocant cinismul cu care vorbiţi despre românii morţi de COVID... Ca despre nişte stocuri de mărfuri! Apoi, este greţoasă viteza cu care, din apostolii transparenţei, aţi devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o drama naţională ca pe birocratică înşiruire de erori umane! Aţi inventat “cifrele agregate” în locul adevărului simplu şi clar. Adevăr pe care îl aşteptau şi îl meritau miile de familii care şi-au pierdut un om drag în timpul pandemiei...

Acum câteva săptămâni aflarea adevărului era - pentru USR-PLUS - o chestiune de viaţă şi de moarte... Pentru care cereaţi demisia premierului Cîţu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloş! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la şefiile şi prin consiliile de administraţie ale spitalelor ţării... Care au devenit brusc prioritatea voastră existenţială! De aceea, aţi pus în balanţă măreţele percepte pe care le-aţi tot predicat... Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morţi ascunşi!... In cealaltă parte, nişte joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică... Aţi decis să vă înmormântaţi principiile... Banii... din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfieraţi ritualic pe când eraţi în Opoziţie, au devenit brusc... extrem de interesanţi!

Doamnă ministru, aţi făcut un pseudo-raport, pervers şi ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveaţi puţin şi scriaţi – negru pe alb - că morţii sunt singurii răspunzători! Vă bateţi joc de un popor întreg! Şi o faceţi pe bani grei! Cu tupeu, pe un salariu de peste 220 de milioane de lei lunar! Nu pe salariul minim, cât aţi avut ca angajat la firma dumneavoastră, dar de unde scoteaţi dividende anuale de sute de mii de lei. Apropo, aşa aţi susţinut dumneavoastră, ca medic, sistemul public de sănătate? Cu contribuţii spre zero plătite statului? Dar cu un profit uriaş la compania familiei!!

Iar astăzi ne spuneţi cu detaşare că nu putem şti cu exactitate numărul deceselor de COVID! Nici azi, şi poate niciodată! Ne lăsaţi în continuare să deducem că lipsesc o treime din totalul deceselor şi că totul este.... o nevinovată întâmplare! Deşi, în acelaşi timp, Institutul pentru Metrică şi Evaluare a Sănătăţii al Universităţii din Washington a prezentat date clare ce arată, pentru România, peste 50 de mii de morţi în plus! Sigur, ei nu se pricep la statistica medicală fel de bine ca iluştrii savanţi de partid, impuşi prin DSP-uri, sau de marii ”specialişti” ai lui Orban şi Cîţu, din Grupul pe Comunicare Strategică...

Am crezut că măcar astăzi, din respect pentru milioanele de români, veţi veni în faţa Parlamentului şi veţi spune numărul exact al oamenilor care au murit de COVID. Şi numele vinovaţilor din administraţia ţării care au ascuns aceste date opiniei publice! Aşa ar trebui să arate concluziile unui raport profesionist. Date concrete. Exacte! Cine şi unde a greşit! Şi cum plăteşte pentru greşeala făcută! În loc de aşa ceva, ne-aţi pus aceeaşi placă birocratică, cu frânturi de adevăr şi multă manipulare. Totuşi, după ziua de azi avem totuşi două certitudini:

Prima, transparerenţa a fost doar un slogan de campanie.

A doua, că - din raţiuni politico-financiare - pentru alianţa USR-PLUS adevărul nu mai contează. Pentru banii aceia mulţi, din tot felul de posturi şi consilii de administraţie, aţi ales minciuna, în defavoarea adevărului. Pentru bani şi propriile interese aţi ascuns numărul real al deceselor de COVID. Pentru că, în final, banii şi interesele voastre sunt cele care au contat întotdeauna. Nu adevărul! Nu transparenţa! Nu viaţa şi sănătatea românilor! Acestea au fost doar nişte lucruri care dădeau bine în campanie....», a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a fost prezentă luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor cauzate de COVID-19, la solicitarea PSD. Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Camerei Laurenţiu Leoreanu.

Tema de dezbatere a fost„Prezentarea Raportului preliminar întocmit de Ministerul Sănătăţii privind raportarea deceselor COVID-19 şi de clarificare a diferenţelor dintre sistemele de raportare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite