Simonis, la dezbaterea PNRR: Ce blestem să avem la conducerea ţării nişte trădători, nişte maeştri ai învârtelilor subterane şi ai compromisurilor sulfuroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis FOTO Alfred Simonis / Facebook
Alfred Simonis FOTO Alfred Simonis / Facebook

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, i-a cerut la dezbaterea PNRR în Parlament, preşedintelui PNL, Ludovic Orban, să îl invite pe premier să prezinte acest plan, „dacă mai aveţi influenţă asupra lui”, „dacă vă mai ascultă”.

UPDATE:

Liderul grupul parlamentar PSD din Camera Deputaţilor a declarat în plen că PSD va vota ratificarea acordului EURATOM.  

„La acest punct avem ratificarea acordului EURATOM, România este ultima ţară care va depune PNRR din UE. Nu trebuie să fie ultima ţară care ratifică acordul (…) Pentru că dumneavoastră aveţi un Guvern incompetent care nu a fost capabil să trimită un plan bine structurat. Prin Urmare suntem oameni responsabili dedicaţi valorilor europene şi vom vota ratificarea acordului”, a declarat Alfred Simonis în plenul Parlamentului. 

„Ce blestem pe ţara asta într-un astfel de moment să avem la conducerea ţării nişte trădători, nişte maeştri ai învârtelilor subterane şi ai compromisurilor sulfuroase! Ce blestem pe ţara asta ca dvs să conduceţi ţara într-un moment în care era nevoie de cu totul altceva, mai ales după ce aţi pierdut alegerile”, a susţinut Simonis.

El a catalogat discursul premierului Florin Cîţu despre PNRR drept "o declaraţie politică" şi nu o prezentare. Deputatul a mai spus că premierul este "depăşit complet şi că nu îşi conştientiează postura”.

„Eu, fiind mai naiv de felul meu, aproape că l-am crezut pe domnul ministru, faptul că ar fi vrut să vină să prezinte planul, dar nu l-a invitat nimeni, încercâd să dea vina pe domnul Orban, însă mi-am amintit declaraţiile domnului prim-ministru potrivit cărora PNRR nu are nevoie de prezentare în Parlament”, a declarat Alfred Simonis.

Alfred Simonis i-a spus preşedintelui Camerei Deputaţilor, dacă mai are „influnţă asupra lui „poate îl invitaţi totuşi să facă prezentarea, dacă vă mai ascultă”, a afirmat Simonis, adresându-se preşedintelui PNL, Ludovic Orban.

El le-a transmis celor de la PNL: "Acest program nu este programul dumneavoastră, ci este al României”.

Simonis l-a criticat şi pe preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că acesta nu a prezentat punctul său de vedere cu privire la acest plan. 

Simonis i-a ironizat şi pe Ludovic Orban, pe Dan Barna, dar şi pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe care l-a catalogat drept un „personaj dubios”.

Simonis mai consideră că PNRR „nu are nimic în comun” cu interesele românilor şi că întârzierea PNRR are şi o parte bună prin faptul că nu va fi implementat de actuala Guvernare. 

Cîţu prezintă PNRR în Parlament: „Nu este un plan politic. Garantează că vom avea o guvernare liberală cel puţin 8 ani de acum încolo

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite