Sesizarea Ancăi Dragu privind prezentarea Guvernului Cîţu în Parlament, judecată de CCR cu 3 zile înainte de expirarea interimatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu/ Facebook

CCR va judeca pe 20 octombrie sesizarea Ancăi Dragu privind existenţa unui conflict constituţional între Guvern şi Parlament pe tema schimbării structurii politice a Executivului, cu trei zile înainte de expirarea interimatelor.

Astăzi a fost ultima zi în care cele două părţi au putu transmite punctele de vedere privind sesizarea.

Anca Dragu a anunţat pe 15 septembrie că va sesiza Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, menţionând că Florin Cîţu ar fi trebuit să vină în Parlament cu noua structură a Guvernului, după demisiile reprezentanţilor USR PLUS din Executiv.

Preşedintele Senatului susţine că, în condiţiile în care cei de la USR PLUS au demisionat pe 7 septembrie din Guvern, premierul trebuia să transmită noile propuneri într-un termen de 5 zile de la vacantarea funcţiilor, adică pe 12 septembrie.

"Premierul nu transmite aceste propuneri, împiedică Parlamentul să îşi dea acordul asupra noii structuri a Guvenrului. Pe 12 septembrie premierului trebuia să facă aceste propuneri şi să transmită către Parlament noile propuneri şi noua structură politică”, acuza Dragu la acel moment.

Recent, CCR a stabilit că a existat un conflict juridic între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR , însă a indicat continuarea procedurii. Documentul este blocat, aşteptându-se motivarea judecătorilor. Pe de altă parte, o moţiune a fost depusă şi de PSD, joi urmând să fie citită în plenul Parlamentului, iar marţi, 5 octombrie, votată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite