Senatorii Şerban Niculae, Puiu Haşotti şi Mate Andras, printre juriştii nemulţumiţi de modificările la Statut privind incompatibilitatea avocaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentari jurişti nemulţumiţi de modificările la Statut FOTO Adevărul
Parlamentari jurişti nemulţumiţi de modificările la Statut FOTO Adevărul

Câţiva parlamentari din Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului s-au arătat nemulţumiţi de modul în care a fost modificat Statutul parlamentarilor, în urma solicitării de reexaminare.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a fost tras la răspundere, miercuri seară, de mai mulţi parlamentari jurişti, care au acuzat modul în care s-a făcut redactarea raportului comisiei de specialitate, în cazul solicitării de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax, printre cei revoltaţi s-au numărat şi senatorul PSD Şerban Niculae, senatorul PNL Puiu Haşotti şi senatorul UDMR Mate Andras. Aceştia au semnalat faptul că între modificările aduse la Statut s-ar propune starea de incompatibilitate a parlamentarilor cu calitatea de avocat.

În raportul Comisiei de Statut se precizează la secţiunea privind incompatibilităţile: „Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu funcţiile publice de autoritate prevăzute la art. 81 alin. (2) şi la art.82'1 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.

În secţiunea de motivare a amendamentului adus se arată că propunerea este „pentru îndreptarea unei necorelări existente în Legea nr. 161/2003".

„Fără această corelare nu ar exista incompatibilitatea prevăzută la art. 82'1 (incompatibilitatea cu calitatea de avocat)", se arată în explicaţia la modificarea propusă la Statut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite