S-a stabilit calendarul pentru audierea lui Florian Bodog în urma cererii DNA pentru începerea urmăririi penale

S-a stabilit calendarul pentru audierea lui Florian Bodog în urma cererii DNA pentru începerea urmăririi penale

FOTO: Facebook/ Florian Bodog

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, urmează să fie audiat pe 19 aprilie, în Comisia juridică, ca urmare a solicitării DNA adresate Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a acestuia, a transmis luni preşedinta comisiei, Iulia Scântei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia juridică a Senatului a stabilit luni calendarul pentru derularea procedurii regulamentare în cazul solicitării DNA adresate Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de Florian Bodog, relatează Agerpres.

Dosarul va putea fi studiat în sala Comisiei juridice, în această săptămână, de senatorii jurişti, de senatorul Bodog, iar raportul cu propunerea privind urmărirea penală va fi dat de Comisie pe 20 aprilie.

„Biroul permanent va aproba raportul Comisiei juridice şi va stabili, în cinci zile, exercitarea votului de către plenul Senatului asupra propunerii pe care o vom înainta în baza raportului", a afirmat, luni, senatoarea PNL Iulia Scântei.

Biroul permanent a acordat pentru luni, 12 aprilie, Comisiei juridice, termen pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a DNA în cazul Bodog.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările