Revoluţionarii lui Teodor Mărieş intră în PNŢCD şi primesc funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNŢCD-gruparea Ciorbea a semnat duminică, cu Asociaţia 21 Decembrie 1989, protocolul de constituire a alianţei politico-civice "Calea Dreaptă".

În schimbul ajutorulul pe care Asociaţia 21 Decembrie 1989 îl va acorda partidului ţărănist, asociaţia condusă de Teodor Mărieş va primi un post de prim-vicepreşedinte în PNŢCD, un vicepreşedinte, un primvicepreşedinte la organizaţia de tineret a PNŢCD şi un reprezentat al asociaţiei va fi ales între primele trei funcţii de conducere la nivel judeţean şi local.

Potrivit lui Victor Ciorbea, "toţi membrii Asociaţiei vor deveni membri ai PNŢCD".

Asociaţia 21 decembrie 1989, condusă de Teodor Mărieş, este prima asociaţie de revoluţionari din Bucureşti şi e formată de cei care în 21 decembrie 1989 au manifestat împotriva dictaturii în fata forţelor de represiune ale sistemului totalitar.

Alianţa politico-civică Calea Dreaptă poartă momentan negocieri cu Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici, Alianţa Civică, Societatea Timişoaraşi alte "circa zece organizaţii, asociaţii pro-monarhiste", precum şi cu asociaţii de studenţi şi de tineret.

"Această construcţie politico-civică va fi constituită pe modelul Pieţei Universităţii", a spus Ciorbea. "Noi ne dorim ca aceasta să fie construcţia politico-civică cu care să ne prezentăm în viitoarele alegeri", a adăugat el.

Uşi deschise

Preşedintele PNŢCD a adăugat că pentru partidul pe care îl conduce cel mai simplu ar fi fost să meargă cu PNL "în mod tradiţional", dar alianţa acestuia cu PSD, în USL, îi nemulţumeşte pe "unii ţărănişti". Ciorbea a spus că nu exclude nici participarea într-o viitoare Mişcare Populară iniţiată de PDL. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, joi, lui Ciorbeaa îndemnul de a negocia numai cu Traian Băsescu, el precizând că USL nu are trebuinţă de acesta atât timp cât are dileme şi nu se poate decide pe cine să aleagă dintre Traian Băsescu şi USL.

Cine e şeful?

Trei grupuri politice îşi dispută acum şefia PNŢCD, partid ajuns la doar 1% în alegeri: aripa lui Aurelian Pavelescu - Petre Miluţ, aripa lui Victor Ciorbea - Gheorghe Ciuhandu - Ion Diaconescu şi gruparea lui Eugen Moiescu. Partidul are, astfel, trei preşedinţi, fiecare ales într-un congres diferit şi fiecare dintre ei susţine că el este de fapt liderul legitim. Culmea, toate cele trei grupări declară că ţinta lor este reconcilierea şi unificarea PNȚCD.

La jumătatea lunii septembrie, Victor Ciorbea spunea că ţinta PNŢCD este de a redeveni, în toamna anului 2012, partid parlamentar, după 12 ani de absenţă din Parlament, intenţionând să dezvolte o platformă politico-civică intitulată "Calea Dreaptă".

Citeşte şi: Ce s-a ales de ţărănişti?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite