Revoluţia „bunei guvernări”, în varianta USR-PLUS. Secretarul de stat propus la Interne, o fostă angajată a MAI care s-a pensionat la 42 de ani. Cine e Irina Alexe

Revoluţia „bunei guvernări”, în varianta USR-PLUS. Secretarul de stat propus la Interne, o fostă angajată a MAI care s-a pensionat la 42 de ani. Cine e Irina Alexe

FOTO Inquam Photos

USR PLUS o propune pe Irina Alexe pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, funcţie pe care a mai ocupat-o şi în 2016, în guvernarea Cioloş, dar şi în perioada în care PDL era la putere. Alexe a devenit cunoscută mai ales după ce presa a dezvăluit faptul că s-a pensionat la doar 42 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul Irinei Alexe a intrat în atenţia presei în urmă cu câţiva ani, după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă, potrivit Hotnews. În februarie 2016, Irina Alexe a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcţie de secretar de stat fiin responsabilă de relaţia cu prefecţii. 
 
Potrivit descrierii de pe site-ul partidului, Irina Alexe este membru PLUS şi are o „experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului. 
 
Experienţa în Guvern
 
Activitatea Irinei Alexe în structurile guvernamentale a început în iulie 2006, când a fost numită secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor, funcţie pe care a ocupat-o în iunie 2009. Pentru câte luni Irina Alexe a fost numită secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar în perioada octombrie 2009 - iulie 2010 a ocupat poziţia de secretar de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, responsabil de Relaţia cu Parlamentul.
 
De asemenea, în perioada martie-mai 2012 a fost secretar general al MAI. , iar după venirea la putere a USL, în mai 2012, a ajuns şef al Departamentului Relaţia cu Parlamentul din cadrul MAI, până în mai 2013. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările