Renate Weber (PNL): „Reacţia autorităţilor române e foarte timidă în dosarul Schengen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PNL Renate Weber susţine că, în ce priveşte aderarea României la Schengen, „autorităţile parcă au fost prinse pe picior greşit“, iar reacţia acestora a fost una „timidă“ în faţa declaraţiilor venite din partea oficialilor francezi.

Într-un interviu acordat Radio France Internationale, Renate Weber şi-a exprimat opinia cu privire la reacţia autorităţilor de la Bucureşti în dosarul Schengen.

„Este foarte timidă! Am avut cumva impresia, ceea ce poate să fie chiar adevărat, că i-a prins pe picior greşit, că nu s-au aşteptat la aşa ceva, erau convinşi de susţinere din partea Franţei şi acum tot ce s-a întâmplat i-a luat pe nepregătite, dar asta putea să fie atunci când a făcut declaraţia ministrul de Interne, Manuel Valls, dar până când a făcut-o purtătoarea de cuvânt au trecut câteva zile. Cred că în timpul acesta ar fi trebuit să se repliez, să afle exact ce se petrece în Guvernul de la Paris“, a explicat Weber.

În  ce priveşte poziţia Franţei, europarlamentarul PNL a subliniat că, „anul trecut, Franţa nu mai avea nicio obiecţie formală, oficială, în privinţa aderării României şi Bulgariei“. În consecinţă, poziţiile contradictorii exprimate recent de oficialii francezi reprezintă, în opinia lui Weber, o dovadă „care arată disperarea lor pentru alegerile pe care le au“.

„Mie mi se pare puţin Franţa ca o păpuşă dezarticulată! Adică fiecare în acel Guvern pare să fie pe o altă linie, are alte dimensiuni. Totul, bineînţeles, subsumându-se unui populism de foarte joasă calitate, care arată chiar disperarea lor pentru alegerile pe care le au. Incapabil, probabil, să găsească soluţii serioase la problemele cu care se confruntă cetăţenii francezi, Guvernul Hollande recurge la lucruri pe care speram să nu le mai văd, cel puţin din partea Franţei“, a mai spus europarlamentarul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite