Reacţia ambasadorului Israelului în scandalul provocat de ministrul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Daea, ministrul Agriculturii. FOTO gov.ro
Petre Daea, ministrul Agriculturii. FOTO gov.ro

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, consideră „închis“ cazul referitor la declaraţia „dezastruoasă“ a ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a făcut o asociere între sacrificarea porcilor bolnavi de pestă porcină şi uciderea evreilor în lagărul de la Auschwitz , potrivit Agerpres.

Aflată la Iaşi pentru a lua parte la seminarul „Israel, mai mult decât inovaţie în irigaţii“, ambasadorul statului Israelul, Tamar Samash, a apreciat că exprimarea ministrului Agriculturii a fost una „dezastruoasă“". 

„Cred că utilizarea terminologiei legate de Holocaust, în general, şi de Auschwitz, în particular, este dezastruoasă, pentru că minimalizează atrocităţile Holocaustului. Pot înţelege această scăpare a ministrului, care a încercat să exprime ceva oribil despre ce se întâmpla, dar nu trebuia să folosească această metaforă. Ne-a rugat să înţelegem, iar cazul este închis", a declarat Tamar Samash,citată de Agerpres.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat pe 24 iulie la un post de televiziune, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuieau sacrificate 45.000 de animale. 

„Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz", declara Petre Daea într-o emisiune la Antena 3.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite