Răzvan Sava a spart gaşca celor „şapte magnifici“: şi-a depus singur candidatura, fără să aştepte decizia PNL în cazul Marian Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Răzvan Sava şi-a depus, miercuri, candidatura la Primăria Sectorului 4, fiind primul candidat PNL care s-a înscris, în mod oficial, în cursa electorală de la Bucureşti. Toţi ceilalţi candidaţi aşteaptă decizia PNL în ceea ce priveşte candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei.

„Mi-am depus candidatura la funcţia de primar al Sectorului 4. Sunt încrezător în şansele mele de a câştiga. După 5 iunie se va termina starea de provizorat la Primăria Sector 4 şi, împreună cu cetăţenii, ne vom apuca de treabă, pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut: anveloparea blocurilor, să terminăm lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului, să fac curăţenie în sector şi mai multe spaţii verzi pentru locuitori“, a spus Răzvan Sava, după depunerea candidaturii.

Sava a venit însoţit de europarlamentarul Cristian Buşoi, primul canddiat desemnat al PNL la Primăria Capitalei, şi de senatorul PNL Teodor Atanasiu, fostul lider PNL Bucureşti.

Candidaţii PNL pentru sectoarele bucureştene au luat distanţă faţă de Marian Munteanu, candidatul pentru Primăria Capitalei, pe motiv că nu vor să se asocieze cu o persoană ce afişează un discurs controversat, cu tentă naţionalistă. Pe de altă parte, între candidaţii PNL s-a strecurat nesiguranţa că Marian Munteanu nu va fi menţinut de partid până la finalul campaniei.

Potrivit unor surse liberale, tendinţa generală a candidaţilor la sectoarele bucureştene este de a-l lăsa pe Munteanu să-şi facă cum vrea campania, iar ei, la rândul lor, să fie lăsaţi în pace. „Cred că ceea ce s-a întâmplat de curând cu Ludovic Orban, candidatul pentru Primăria Generală, ne-a învăţat că e mai bine să avem campanii diferite. E vorba de tipul de personalitate al fiecăruia, de viziune. Oricum, nu putem înghesui şapte persoane într-un afiş mic. Eu cred că trebuie să avem campanii separate, pentru că avem electorat şi strategii diferite“, a declarat pentru „Adevărul“ Ovidiu Raeţchi, candidat al PNL pentru Primăria Sectorului 5, deşi, când Ludovic Orban era candidatul oficial al PNL la Capitală, încăpeau şapte liberali pe panou. Într-un interviu acordat unui site de ştiri, Raeţchi a avut o delimitare şi mai clară faţă de Munteanu. „L-am auzit pe Marian Munteanu spunând că nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu ştiu sigur că a fost criminal. Se ştie cine e victima, au fost martori“, a declarat Raeţchi.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu prezenta echipa de la Capitală ca pe cei „şapte magnifici“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite